Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πετσοκόβουν τα πενιχρά επιδόματα

Στην παραπέρα εξαθλίωση των αναπήρων και των οικογενειών τους, συνολικά των λαϊκών οικογενειών, οδηγούν τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, με τις μειώσεις των μισθών και συντάξεων, το ξεθεμέλιωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, την εμβάθυνση της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων στην Υγεία - Πρόνοια, αλλά και με συγκεκριμένες περικοπές που γίνονται στις ήδη μειωμένες κοινωνικές δαπάνες. Σ' αυτά τα πλαίσια το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), χιλιάδες ανάπηροι απ' όλη την Ελλάδα καλούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να επανεξεταστεί η αναπηρία τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η διαδικασία - που σημαίνει και μεγάλη ταλαιπωρία για τους ανάπηρους - δε θα χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει το φαινόμενο των λίγων «αναπήρων - μαϊμούδων» που οι ίδιες οι πρασινογάλαζες κυβερνήσεις δημιούργησαν συνειδητά, ούτε για το μοίρασμα των δαπανών σε αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη, αλλά θα χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο ακόμα πιο άγριων περικοπών. Ηδη απ' τους 1 εκατομμύριο ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες στην Ελλάδα, μόλις το 20%, περίπου 180.000 άνθρωποι, παίρνουν τα επιδόματα της φτώχειας που κυμαίνονται από 200 έως 450 ευρώ για τις πολύ βαριές περιπτώσεις, χωρίς, σε καμία περίπτωση, να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρίες. Τώρα θα πετσοκοπούν ακόμα περισσότερο και αυτά τα πενιχρά επιδόματα.

Μάλιστα, επανεξετάζονται περιπτώσεις και πολύ βαριά αναπήρων, αλλά κυρίως περιπτώσεις όπως, για παράδειγμα, οι άνθρωποι με μερική όραση. Αν κάποιος έχει την όρασή του σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 1/20 δεν το δικαιούται! Μια μονάδα πάνω και ο ανάπηρος μπορεί να στερηθεί το επίδομα. Λες και αλλάζει τις ανάγκες ενός ανθρώπου για τεχνικά μέσα ή διευκολύνει τη ζωή του ή του επιτρέπει να βρει ευκολότερα δουλειά το αν έχει το 1/20 ή τα 2/20 της όρασής του!

Και η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει ότι είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ η πάλη των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στη βάρβαρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ