Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
Σήμερα η σύσκεψη για την επιτυχία του

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, τονίζοντας ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να περάσουν σε συντονισμένη αντεπίθεση

Στιγμιότυπο από το περσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ
Στιγμιότυπο από το περσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ
Σήμερα, Πέμπτη, στις 7.30 το απόγευμα στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η πλατιά σύσκεψη συνδικαλιστικών φορέων και συνδικαλιστών που διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, για την προετοιμασία του παλλαϊκού συλλαλητηρίου, στο οποίο καλούν οι ταξικές δυνάμεις το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Τη σημασία όλα τα λαϊκά στρώματα να ενώσουν τις φωνές και τη δύναμή τους, διαδηλώνοντας με αιτήματα αντίστοιχα των σύγχρονων αναγκών τους, κόντρα σε όσους θέλουν να τους φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης, αναδεικνύει, με ανακοίνωσή της, και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, με την οποία απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - Εμπόρους - Αυτοκινητιστές.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., υλοποιεί την αντεργατική πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου, με το αντιλαϊκό μνημόνιο, «αφού: χρησιμοποίησαν όλη την ακατάσχετη κινδυνολογία περί χρεοκοπίας, βουλιάγματος, κατάρρευσης, κατοχής, επιτήρησης κλπ. Αφού, βάφτισαν κλέφτες, φοροφυγάδες, προνομιούχους και ρετιρέ την πλειοψηφία των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων, ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ στην εφαρμογή μέτρων, που αυξάνουν τη φορολογία, που μειώνουν το εισόδημα και συνολικά χειροτερεύουν τη θέση εκατομμυρίων εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων.

Την ίδια στιγμή: Παίρνουν όλα τα μέτρα που εξασφαλίζουν τη συνέχεια της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου ακόμα και στην περίοδο της κρίσης, δίνουν νέες φοροαπαλλαγές, νέες επιδοτήσεις, νέα δώρα στους μεγαλοεργοδότες για λόγους δήθεν αναπτυξιακούς.

ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟ ΨΕΜΑ ότι "σώζουν" την πατρίδα. Ληστεύουν τους εργαζόμενους, οδηγούν στον αφανισμό τους μικρούς επαγγελματίες, ξεριζώνουν τους μικρούς αγρότες για να σώσουν τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες.

Ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους:

Συνεχίζουν το σύστημα των ανέλεγκτων χρήσεων και των κλεισιμάτων, που τώρα το ονόμασαν αυτοπεραίωση που οδηγεί σε αναδρομική φορολόγηση και εκβιασμό των μικροεπαγγελματοβιοτεχνών, με τον μπαμπούλα του ελέγχου.

Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι, ανακοινώνοντας μέτρα για χρηματοδότηση μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, για την εξόφληση οφειλών σε δημόσιο - ασφαλιστικά ταμεία - προμηθευτές. Στην πραγματικότητα, ενισχύουν πάλι τις τράπεζες με ζεστό χρήμα.

Προσπαθούν να κλείσουν τις τρύπες και τα ελλείμματα του Δημοσίου - των ασφαλιστικών οργανισμών και στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους θα μείνουν τα χρέη και τα δάνεια, που σε περίοδο κρίσης και πτώσης του τζίρου είναι θηλιά στο λαιμό τους.

Επιβαρύνουν με φόρο πολυτελείας 10% κλάδους της βιοτεχνίας (δέρμα, αργυροχρυσοχόους) χωρίς να υπολογίζουν ότι είναι κλάδοι που λόγω της κρίσης και του κατακλυσμού των εισαγωγών κινδυνεύουν με αφανισμό.

Η λεγόμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων μόνο στόχο έχει την επιτάχυνση της μονοπώλησης της αγοράς από ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους σε κλάδους που απασχολούν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους όπως Οικοδομή ΤΑΞΙ , μικρά Φορτηγά κλπ.

Η επίθεση δεν έχει τέλος. Σχεδιάζουν νέα, βάρβαρα μέτρα

Είναι αδίστακτοι».

Σιωπή σημαίνει συναίνεση στην επιδείνωση της ζωής μας

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Ανοχή και σιωπή σημαίνουν πιο δραματική χειροτέρευση της ζωής.

Μπροστά στη νέα λαίλαπα της κυβέρνησης (απελευθέρωση τομέων στρατηγικής σημασίας, σιδηροδρομικές μεταφορές και ενέργεια, ύδρευση, Λιμάνια, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, έκρηξη της ανεργίας και της φτώχειας, προετοιμασία του σχολείου της αγοράς, τεράστιες ελλείψεις στην Υγεία, που κάνουν αδύνατη την επιβίωση της λαϊκής οικογένειας), οι κοινοί αγώνες των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών και μικρών εμπόρων, των εργαζόμενων, των φτωχών αγροτών, γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να περάσουν από την άμυνα στη ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

Οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες και μικροί έμποροι, τα λαϊκά στρώματα, να μη δώσουν «συγχωροχάρτι» σε όσους «μαυρίζουν» τη ζωή τους. Να διορθώσουν την ψήφο του περασμένου Οκτώβρη. Να "τρομοκρατήσουν τους τρομοκράτες", να σαρώσουν τους δήθεν "ακομμάτιστους" συνδυασμούς, που υποστηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές εκλογές που έρχονται. Κάθε άλλη στάση θα δώσει την «άδεια» στο πολιτικό σύστημα της πλουτοκρατίας για νέα, βάρβαρα μέτρα.

Η αποδυνάμωση των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Μνημονίου της, των εκπροσώπων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα δίνουν αποτέλεσμα στους αγώνες.

Με την πάλη μας να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε την προοπτική για μια διαφορετική ανάπτυξη της χώρας που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητές της και του παραγωγικού δυναμικού, που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Αγωνιστική άνοδος από τη Θεσσαλία

Kάλεσμα στους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα της Μαγνησίας, να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, ώρα 6 μ.μ, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η αναχώρηση από το Βόλο, θα γίνει με λεωφορεία στις 2 το μεσημέρι, από την Πλατεία Πανεπιστημίου (οδός Δημητριάδος).

Από τα Τρίκαλα πούλμαν θα αναχωρήσουν το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι από την οδό Λαρίσης (απέναντι από την ψησταριά Κωσταρά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ