Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 70 παιδιά

Περισσότερα από 70 παιδιά εργατικών λαϊκών οικογενειών θα μείνουν εκτός των 14 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Ιωαννιτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου, υποβλήθηκαν 1.200 αιτήσεις (250 παραπάνω συγκριτικά με πέρσι) και έγιναν δεκτές 1.127 που σημαίνει ότι μένουν εκτός 73 παιδιά χωρίς να υπολογίζονται οι οικογένειες που δεν κατέθεσαν σχετικές αιτήσεις και αποκλείστηκαν λόγω οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, άλλων ταξικών φραγμών που μπαίνουν.

Την κατάσταση επιδεινώνουν, μεταξύ άλλων, και οι σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, αφού οι 120 περίπου εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την παροχή φροντίδας, ολοκληρωμένης κάλυψης υπηρεσιών προσχολικής αγωγής, πόσο μάλλον που ο ρυθμός αύξησης των εργαζομένων που κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και αποσύρονται από τη δουλειά είναι διπλάσιος από πέρσι (φτάνει το 10%). Οι ελλείψεις αυτές επιχειρείται να «μπαλωθούν» με μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες του δήμου, καθώς οι προσλήψεις παγώνουν (σχετική προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ όπως αναφέρθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου προβλέπεται για μετά τις εκλογές).

Σε σχετική ανακοίνωση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο και «τοπικό». Και καλεί σε αντίσταση και πάλη στη συνολική αντιλαϊκή επίθεση, διεκδικώντας μεταξύ άλλων αποκλειστικά κρατικούς δημόσιους δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς, κατάργηση των τροφείων και κάλυψη των λειτουργικών εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, μονιμοποίηση όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ