Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
Κόντρες εντυπώσεων με αιχμή τον Σανιδά

Κόντρες εντυπώσεων σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο, που κάθε άλλο παρά προσέφεραν στην ουσία της υπόθεσης, εκτυλίχτηκαν χτες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, για την υπόθεση των ομολόγων, κατά την εξέταση του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στο μάρτυρα και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, με επικεφαλής τον Χρήστο Πρωτόπαππα, τον κατηγόρησαν για έλλειψη πολιτικής βούλησης να καταλογίσει έμμεσα ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, εστιάζοντας στην άρνηση του πρώην εισαγγελέα του ΑΠ να μεταβιβάσει στον ειδικό εφέτη ανακριτή τις εκθέσεις του προϊσταμένου της επιτροπής για τη διερεύνηση του «μαύρου χρήματος» Γ. Ζορμπά.

Ο Γ. Σανιδάς χαρακτήρισε «μη σύννομες» τις εκθέσεις Ζορμπά, τονίζοντας ότι προώθησε το αποδεικτικό υλικό της έρευνας και όχι τις εκθέσεις. Χαρακτήρισε τις εκθέσεις επίσης «σοφίσματα» και «εκθέσεις ιδεών». Από την πλευρά της ΝΔ έγιναν καταγγελίες για προσπάθεια εκφοβισμού του μάρτυρα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας νέα δικομματική ένταση.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, η βουλευτής του Β. Νικολαΐδου επέμεινε στο θέμα των καθυστερήσεων στην έρευνα της υπόθεσης, αναρωτώμενη πόσος χρόνος είναι απαραίτητος για τη διερεύνησή της, με δεδομένο ότι έχουν ήδη σπαταληθεί 3 χρόνια.

Ο Γ. Σανιδάς υποστήριξε ότι η υπόθεση εξετάστηκε σε λογικά όρια, χωρίς όμως να δώσει σαφέστερες απαντήσεις. Επίσης - απαντώντας επίσης σε ερώτηση της Β. Νικολαΐδου - ανέφερε ότι δε γνώριζε ότι υπήρχε δυνατότητα δέσμευσης των λογαριασμών του προέδρου της - εμπλεκόμενης στην υπόθεση - «North Asset Managment» στη Βρετανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ