Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Για «σκληρές αποφάσεις» πιέζουν οι ΗΠΑ

Η τακτική των ίσων αποστάσεων, που εξισώνει το θύτη με το θύμα, με στόχο να διασφαλίσει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή και να συγκαλύψει την ουσία του Κυπριακού, σαν ζήτημα εισβολής και κατοχής, αναμένεται να επιβεβαιώσει σήμερα ο μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμός της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ στο συνέδριο των απόδημων Κυπρίων, που ξεκίνησε χτες στη Λευκωσία. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χ. Κλίντον καλεί στο μήνυμά της και τις δύο πλευρές «να κάνουν υποχωρήσεις», μιλώντας για «σκληρές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν». Θα αναφέρει ακόμα ότι η επανένωση του νησιού εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα, όχι μόνο του λαού της Κύπρου, αλλά και της περιοχής και ότι θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για τη διεθνή κοινότητα. Πρόκειται για διαπιστώσεις που φανερώνουν το γενικευμένο ιμπεριαλιστικό ενδιαφέρον για την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Δηλωτικό, τέλος, των γενικότερων ανακατατάξεων που εξελίσσονται στους διεθνείς συσχετισμούς, είναι το γεγονός ότι στο 23ο Συνέδριο των Κεντρικών Συμβουλίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Απόδημων Κυπρίων, συμμετέχει για πρώτη φορά εννεαμελής αντιπροσωπεία του Εβραϊκού λόμπι των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο διαθέτει μεγάλη πολιτική επιρροή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ