Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ
Αγώνας για να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Από τη χτεσινή περιοδεία στο Νέο Κόσμο
Από τη χτεσινή περιοδεία στο Νέο Κόσμο
Περιοδεία και συζήτηση με επαγγελματοβιοτέχνες στο Νέο Κόσμο έκανε χτες το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο Νίκος Σοφιανός συζήτησε με τους καταστηματάρχες για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι εξαιτίας της άγριας και ληστρικής φορολογίας, που επιβάλλει η κυβέρνηση, οδηγώντας έτσι πολλές επιχειρήσεις σε αδιέξοδο και κλείσιμο.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εξέφρασαν την αγωνία, το φόβο τους και το άγχος τους για την επόμενη μέρα, για το πώς θα βγάλουν τα έξοδα της επιχείρησης, για το εάν θα καταφέρουν να μην οδηγηθούν στο «κλείσιμο του μαγαζιού τους», αν θα «επιβιώσουν οικονομικά». Οπως χαρακτηριστικά τόνισαν πολλοί από αυτούς, η κατάσταση στα περισσότερα μαγαζιά της περιοχής είναι απελπιστική. «Θα μας κλείσουν όλους. Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τα καταστήματά μας με νύχια και με δόντια». Χαρακτηριστική περιγραφή για το πώς προσπαθούν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους έδωσε ιδιοκτήτης οπωροπωλείου. «Μεγαλοεργολάβοι κυνηγάνε ακόμα και τα λίγα στρέμματα γης που μας έχουν απομείνει προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν οι ίδιοι, κάνοντας επενδύσεις. Η κατάσταση είναι στο απροχώρητο».

Ο Ν. Σοφιανός στη διάρκεια της περιοδείας, συζήτησε και με εργαζόμενους των καταστημάτων. Η αβεβαιότητα, η ανησυχία, ο φόβος της απόλυσης και η αγανάκτηση από τις εξελίξεις σε βάρος τους ήταν διάχυτα σε όλα τα «πηγαδάκια» που «στήθηκαν». «Μας έκοψαν τους μισθούς, η ακρίβεια οργιάζει, τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι και με την απόλυση», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Θετική ανταπόκριση στη συζήτηση για τα προβλήματα των μικρομάγαζων και της αγοράς του Νέου Κόσμου είχαν οι καταναλωτές που βρέθηκαν εντός και εκτός των καταστημάτων της περιοχής. «Θα τους τιμωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά παρέα συνταξιούχων σε παρακείμενο καφενείο. «Μας πήραν το 30% από τις συντάξεις μας. Δε μας άφησαν τίποτα».

Ο Νίκος Σοφιανός σε δήλωσή του μετά την περιοδεία ανέφερε:

«Εκτός από την οργή και την αγανάκτηση που υπάρχει στον κόσμο, εκτός από την απαισιοδοξία που φέρνουν τα μέτρα και οι συνέπειες των μέτρων της κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εμείς καλούμε τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όλου αυτού του κόσμου που ψήφισε τα δύο μεγάλα κόμματα στις πρόσφατες εκλογές, να σκεφτούν, να βγάλουν συμπεράσματα, να πάρουν, μπροστά στη μάχη των τοπικών εκλογών, "πολιτικό διαζύγιο" με αυτή την πολιτική.

Εχουν τη δυνατότητα και με την ψήφο τους να στείλουν ένα μήνυμα αντίστασης, να στείλουν ένα μήνυμα ότι ο λαός μας έχει και έναν άλλο δρόμο να ακολουθήσει. Πιστεύουμε ότι η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" δίνει αυτές τις προοπτικές όχι μόνο στο σήμερα αλλά και στο αύριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ