Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Υπουργικές αποφάσεις για τις εκλογικές δαπάνες

Δύο νέες υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες καθορίζεται το ανώτατο όριο των δαπανών ανά υποψήφιο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κατ' εφαρμογή του νόμου 3870/2010, υπέγραψε χτες - και δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος Β, ΦΕΚ 1294/2010) - ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.

Σημειώνεται ότι το ανώτατο όριο των δαπανών ανά υποψήφιο, όπως καθορίζει το άρθρο 7 του παραπάνω νόμου, εξαρτάται από τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας στην οποία έχει ανακηρυχθεί ο υποψήφιος. Για τις περιφερειακές εκλογές το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.

Αντίστοιχα, στις δημοτικές εκλογές σε δήμους που αποτελούνται από 1 έως 3 εκλογικές περιφέρειες το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, σε δήμους που αποτελούνται από 4 έως 6, από 7 έως 10 και από 11 και άνω εκλογικές περιφέρειες το ανωτέρω άθροισμα προσαυξάνεται κατά 20%, 50% και 75% αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ