Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεγάλα λόγια - αντιλαϊκή πολιτική...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ ΛΑΘΟΣ ο Πεταλωτής. Ετσι είναι τα πράγματα: Θα έχουμε έναν «νέο κύκλο μεγάλων πολιτικών αλλαγών με μοναδικό επίκεντρο τον πολίτη» αυτό το φθινόπωρο.

Μόνο που αν το ...μεταφράσει κανείς σωστά, σημαίνει ότι ο εργαζόμενος (βλ. «πολίτης») θα βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» (βλ. «νέο κύκλο αλλαγών»).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδειξε απλά ότι ακόμη και οι πλέον αντιλαϊκές πολιτικές μπορούν να ειπωθούν με ...εντυπωσιακές λέξεις.

Το μόνο πρόβλημα (τους) είναι πως ο κοσμάκης έχει αποκρυπτογραφήσει (θέλοντας και μη) τι ακριβώς σημαίνουν αυτές ... οι μπαρούφες: Αγρια λιτότητα, ακρίβεια και γκρέμισμα των δικαιωμάτων που απέμειναν. Απλά πράγματα...

Για περισσότερες διευκρινίσεις (πάντα όμως με εντυπωσιακές λέξεις) περιμένετε την ομιλία του Παπανδρέου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

ΘΑ ΤΗΝ ...ΤΡΟΜΑΞΕΙ τη SIEMENS, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, διότι στην Εξεταστική για τα «μαύρα ταμεία» την κατέστησε υπόλογη - ζητώντας νέα δίωξη - απέναντι στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές συμβάσεις!

Εμείς, πάλι, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι στην έδρα της εταιρείας στη Γερμανία τα διοικητικά στελέχη της έχουν «ζαρώσει» από το φόβο πίσω από γραφεία τους. Δε μας ...έρχεται αυτή η εικόνα.

Βλέπετε, άλλωστε, κανένα λόγο να φοβάται μια πολυεθνική εταιρεία την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις συμβάσεις; Κείμενα και διατάξεις, δηλαδή, που «κόπηκαν και ράφτηκαν» με γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου;

Εκτός και αν προσπαθούν ακόμη να μας πείσουν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει φτιαχτεί για τη διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών της, τη δημοκρατία και τη διαφάνεια.

Μάλλον ζόρικο εγχείρημα για τους κατοίκους μιας χώρας, που ζουν την πραγματικότητα του περίφημου μνημονίου και τις προσυμφωνημένες στην ΕΕ κυβερνητικές πολιτικές.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ