Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Δεκανίκια διαθέσιμα για κάθε χρήση

Δίνουν άλλοθι στην προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ περί «νέων και άφθαρτων» υποψηφίων, στηρίζοντας επί της ουσίας την πολιτική του

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη «Δημοκρατική Αριστερά» για εκλογική συνεργασία στην Περιφέρεια Αττικής, ενδεχομένως και στο Δήμο της Αθήνας, επιβεβαιώνοντας τον καραμπινάτο σοσιαλδημοκρατικό προσανατολισμό του νέου κομματικού μορφώματος που αποκολλήθηκε από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Παρότι η «Δημοκρατική Αριστερά» έχει από καιρό προτείνει τον Γρ. Ψαριανό και την Α. Φιλίνη αντίστοιχα, δε θα επιμείνει αν εξευρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής που δε θα φέρει έντονα «κομματικά χαρακτηριστικά», ώστε οι πρώην ανανεωτές του ΣΥΝ να μην απολέσουν και το τελευταίο φύλλο συκής. Οπως δήλωσε χτες στο ΜΕΓΚΑ ο Φ. Κουβέλης, «αν υπάρξει υπερκομματική επιλογή κι όχι κομματικός υποψήφιος βεβαίως θα τον στηρίξουμε».

Χτες, ο Φ. Κουβέλης κατέθεσε τη γενικότερη διαθεσιμότητα του κόμματός του, δηλώνοντας: «Αν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν προκύψει αυτοδυναμία, μπορεί να το σκεφτούμε να συνεργαστούμε στη διακυβέρνηση του τόπου».

Σε ό,τι αφορά στις εκλογές για την τοπική διοίκηση, πληροφορίες φέρουν τα δύο κόμματα να αντιμετωπίζουν θετικά την υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη, Συνηγόρου του Πολίτη σήμερα. Πάντως, αναζητείται η φόρμουλα με την οποία θα ανακοινωθούν οι όποιες κοινές υποψηφιότητες, έτσι ώστε να φανεί ότι και οι πρωτοβουλίες της «Δημοκρατικής Αριστεράς» αποδίδουν και το ΠΑΣΟΚ ανοίγεται σε ευρύτερες δυνάμεις. Συζητήσεις που μάλλον οδηγούν σε συνεργασία γίνονται και για άλλους δήμους, όπως της Ελευσίνας, της Λυκόβρυσης - Πεύκης κ.ά.

«Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, εφόσον υπάρχουν κοινά προγράμματα και εφόσον υπάρχει κοινή αντίληψη, ειδικά σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης», δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής. Υποστήριξε ακόμα ότι «δεκανίκια δεν ζητάμε από κανέναν» και πρόβαλε σαν στόχο της κυβέρνησης την αναζήτηση συμμάχων «ικανών» να υπηρετήσουν την αποπροσανατολιστική προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου περί «νέων και άφθαρτων προσώπων», ώστε να μετριαστεί η λαϊκή καταδίκη στην κάλπη.

«Θα συμβάλουμε έτσι ώστε τα πρόσωπα τα οποία θα αναλάβουν τις τύχες των νέων δήμων, με τις νέες δομές και τις νέες μορφές αλλά και των αιρετών περιφερειακών αυτοδιοικήσεων, να είναι πρόσωπα που πιστεύουν στην αυτοδιοίκηση, που πιστεύουν σε αυτή την πολύ μεγάλη αλλαγή την οποία κάναμε και που θα πάνε όλο αυτό το θεσμό της νέας τοπικής αυτοδιοίκησης ακόμη πιο πέρα», δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής, και συμπλήρωσε: «Σε αυτό το πλαίσιο, όποιες συνεργασίες μπορεί να υπάρχουν είναι επιθυμητές, γιατί αλίμονο αν πηγαίναμε μονομερώς με καθαρά κομματικά κριτήρια».

Κι ενώ καταγράφεται σύσφιξη των σχέσεων «Δημοκρατικής Αριστεράς» και ΠΑΣΟΚ, ταυτόχρονα παρατηρείται ένταση στη σχέση της πρώτης με τον Συνασπισμό. Χτες, το πρωί, στο ΜΕΓΚΑ ο Φ. Κουβέλης επέκρινε το πρώην κόμμα του ότι έχει ολισθήσει στον «αριστερότροπο λαϊκισμό και στείρο καταγγελτισμό». Οι «Οικολόγοι - Πράσινοι», τέλος, εξέδωσαν χτες ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζουν ότι δεν έχουν συζητήσει με κανένα κόμμα για συνεργασία στο Δήμο της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ