Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Χρεώνει «αποτυχία» στην κυβέρνηση

Τον ισχυρισμό ότι με την επικαιροποίηση του μνημονίου η κυβέρνηση και η τρόικα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την «αποτυχία της πολιτικής τους», πρόβαλε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που και το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο κινείται ακριβώς στην ίδια αντεργατική αντιλαϊκή κατεύθυνση και αποτελεί προσπάθεια εμβάθυνσης της ήδη σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος του κεφαλαίου.

Κήρυκας της αυταπάτης για φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού και εγκλωβισμένος στον ευρωμονόδρομο, ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι είναι δυνατή στις σημερινές συνθήκες πλήρους κυριαρχίας των μονοπωλίων να εφαρμοστεί μια «πολιτική αναπτυξιακή, αναδιανεμητική, ενίσχυσης των λαϊκών στρωμάτων» και υποδεικνύει την αναζήτηση συμμάχων «που θα ανατρέψουν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική σε ολόκληρη την ΕΕ».

Στο ίδιο πνεύμα, ο Π. Λαφαζάνης ζητά «απομάκρυνση της κυβέρνησης Παπανδρέου» και «ανατροπή του κατεστημένου πολιτικού σκηνικού», με στόχο «την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ