Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΝΙΔΙ - ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
Κοινή σύσκεψη ΠΑΜΕ - «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Συντονίζουν τη δράση τους για το θέμα των παιδικών σταθμών που απασχολεί εκατοντάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες

Πλατιά σύσκεψη, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες σε Μενίδι και Θρακομακεδόνες με τους ανεπαρκείς σε αριθμό και υποδομή (κτίρια - προσωπικό) παιδικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά να έχουν αποκλειστεί και τη φετινή χρονιά, διοργανώνουν η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μενιδίου - Θρακομακεδόνων και η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αύριο Τετάρτη 25 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Δεκελείας 42).

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν στη σχετική κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα: «Χιλιάδες εργατικές οικογένειες βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εκρηκτικό αδιέξοδο. Η ζωή μας έχει δυσκολέψει και θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, αφού θα βιώνουμε τις τραγικές επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και του μνημονίου κυβέρνησης - ευρωένωσης - ΔΝΤ» και συμπληρώνει: «Μέσα σε όλα αυτά, πολλοί νέοι γονείς κινδυνεύουμε άμεσα να μην μπορέσουμε να στείλουμε το παιδί μας σε κάποιο παιδικό σταθμό, αφού οι υπάρχοντες δεν επαρκούν και τα τροφεία είναι υψηλά (από 40 έως και 200 ευρώ».

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία που αναφέρουν στη συνέχεια της ανακοίνωσης ότι στο δήμο Μενιδίου με τους κατοίκους να υπολογίζονται σε πάνω από 150.000 υπάρχει μόνο 1 βρεφικός σταθμός και μόλις 8 παιδικοί, ενώ στους Θρακομακεδόνες δεν υπάρχει κανένας! Αποτέλεσμα, στο δήμο Μενιδίου πέρσι να υποβληθούν 818 αιτήσεις από τις οποίες έγιναν δεκτές 711. Φέτος, η κατάσταση χειροτέρευσε, αφού υποβλήθηκαν περίπου 1.500 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί περίπου 700. Σημειώνουν δε, ότι ο αριθμός των αιτήσεων και πέρσι και φέτος θα ήταν μεγαλύτερος αν υπολογίζονταν οι οικογένειες ανέργων, μονογονεϊκές, απολυμένων, μεταναστών, οικογενειών με εισόδημα ελάχιστα πάνω από το καθορισμένο όριο κ.ά. Ταυτόχρονα, τονίζουν, ότι άγνωστο παραμένει πόσοι από τους υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, καθώς οι υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτούς είναι είτε με συμβάσεις που λήγουν και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, αλλά και γιατί οι μόνιμοι και αορίστου είναι στον αέρα, επειδή παρουσιάζεται αδυναμία πληρωμής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ