Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
«Ταξιδεύει» σ' όλη τη χώρα

Από την εκδήλωση του Φεστιβάλ στη Λήμνο
Από την εκδήλωση του Φεστιβάλ στη Λήμνο
Πληθαίνουν οι εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» απ' άκρη σ' άκρη, σ' όλη τη χώρα και στην τελική ευθεία μπαίνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ για την προετοιμασία των κεντρικών φεστιβάλ στους νομούς. Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί στις 16, 17 και 18 του Σεπτέμβρη στην Αθήνα, σε ένα νέο χώρο φέτος, στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"» στο Ιλιον. Μια βδομάδα νωρίτερα είναι οι εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης (9, 10, 11 του Σεπτέμβρη) στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε η Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Σύμφωνα με αυτό, στις 28 του Αυγούστου γίνονται εκδηλώσεις στη Νάουσα και στην Τούζλα Σερρών, στις 2 του Σεπτέμβρη στα Γιαννιτσά, στις 3 του Σεπτέμβρη στο Κιλκίς, το διήμερο 3 - 4 του Σεπτέμβρη στις Σέρρες και στις 10 του Σεπτέμβρη στη Βέροια.

Πέρασε από τη Λήμνο

Παράλληλα συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές. Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου έγινε το περασμένο Σάββατο εκδήλωση του 36ου Φεστιβάλ στην πρωτεύουσα της Λήμνου, Μύρινα. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και το μέλος του Γραφείου της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ Κώστας Μαδυτηνός, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε το μέλος του ΝΣ Λέσβου της ΚΝΕ Μαρία Γκιρτζιμανάκη. Προβλήθηκε dvd για τα ναρκωτικά και την επίπτωσή τους στη νεολαία και ακολούθησε συναυλία του νεανικού ροκ συγκροτήματος «Αμόκ». Επίσης, στο χώρο της προφεστιβαλικής φιλοξενήθηκαν έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» και φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στην ΕΠΟΝ, συνοδευόμενη από σχετικό κείμενο που είχε γράψει ο αείμνηστος κομμουνιστής δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός, για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, και είχε δημοσιευθεί σε σχετικό αφιέρωμα του «Οδηγητή».

Οι εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες

Για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

  • Σήμερα, Τρίτη:

-- Στον πεζόδρομο Καλαμαριάς, στις 8 μ.μ., με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά».

  • Πέμπτη 26 του Αυγούστου:

-- Στη Γιάννουλη Λάρισας, στις Εργατικές Κατοικίες, στις 8 μ.μ., εκδήλωση αφιερωμένη στα 30 χρόνια από το θάνατο της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, που δολοφονήθηκε από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ, την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και τις εργάτριες. Θα μιλήσει ο Στ. Μπάρμπας, μέλος του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

  • Παρασκευή 27 του Αυγούστου:

-- Στην Ασσηρο, στις 8 μ.μ., με θέμα «Η πρόταση του ΚΚΕ για την έξοδο από την κρίση».

-- Στην πλατεία Αριστοτέλους (στην Τσιμισκή), στις 8 μ.μ., με θέμα «Η πρόταση του ΚΚΕ για την έξοδο από την κρίση».

-- Στην πλατεία της Μηχανιώνας, στις 8 μ.μ., με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά».

-- Στον Τύρναβο, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., με θέμα «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση - Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής». Θα μιλήσει ο Θοδωρής Αναπλιώτης, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ και γραμματέας του ΝΣ Λάρισας της Οργάνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ