Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στρώνει ροδοπέταλα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Τα στελέχη της ζητάνε να υιοθετήσει η κυβέρνηση τις «αναπτυξιακές» προτάσεις Σαμαρά

Την λήψη άμεσων μέτρων που θα στηρίξουν παραπέρα τους επιχειρηματικούς ομίλους, ζητά επιτακτικά η ΝΔ, ενισχύοντας το αρραγές μέτωπο των αστικών κομμάτων με την «τρόικα».

Εγκαλώντας το ΠΑΣΟΚ για «απουσία αναπτυξιακής στρατηγικής», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στην κυβέρνηση για την επίσπευση των παρεμβάσεων που θα προσφέρουν «ζεστό χρήμα» και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Με χτεσινές δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρ. Σταϊκούρας, χρησιμοποίησε τα στοιχεία για τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής και οικοδομικής δραστηριότητας, για να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι δεν έχει «εκπονήσει» σχέδιο ανάπτυξης για τη χώρα.

Επικροτώντας επί της ουσίας τα σκληρά ταξικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και έχουν οδηγήσει στη φτώχεια χιλιάδες εργαζόμενους, ο εκπρόσωπος της ΝΔ επικέντρωσε στις «αναπτυξιακές» προτάσεις της ΝΔ, οι οποίες βέβαια κινούνται στην ίδια φιλομονοπωλιακή ρότα με αυτές της κυβέρνησης.

Ο Χρ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του προϋπολογισμού, λέγοντας ότι αυτή έγινε «λίγες ημέρες μετά την αναχώρηση της τρόικας από τη χώρα μας», υπενθυμίζοντας ουσιαστικά στην κυβέρνηση τη συμφωνία που έχει κάνει με τους τεχνοκράτες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, σε περίπτωση μείωσης των εσόδων.

Δεν παρέλειψε βέβαια στα πλαίσια της υποκριτικής αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ, να σηκώσει ψευτοαντιπολιτευτικές κορόνες για τις διαχειριστικές επιδόσεις της κυβέρνησης. «Για άλλη μια φορά, οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης αποδείχθηκαν ψεύτικες, έωλες και βραχύβιες. Η δήθεν λογιστική υπέρβαση των στόχων, πολύ γρήγορα, έγινε υστέρηση», υποστήριξε ο Χρ. Σταϊκούρας, καλώντας επί της ουσίας την κυβέρνηση να εντείνει τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επέλασης.

Συντηρώντας τη βολική δικομματική κοκορομαχία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής υποστήριξε: «Η ΝΔ που μείωσε την εθνική μας κυριαρχία διαλύοντας την οικονομία και λεηλατώντας τον εθνικό μας πλούτο, θα λάβει αρμοδίως την οικονομικής φύσεως απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ