Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΚΟ ΔΗΛΑΒΕΡΗ
Απάντηση της δημοτικής αρχής Νίκαιας

Απάντηση στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β' Πειραιά Δ. Λιντζέρης και στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι απορριμματοφόρα του Δήμου Νίκαιας πέταγαν σκουπίδια στο πάρκο του Δηλαβέρη, δίνει με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Νίκαιας.

Δεκαετίες τώρα η παλιά κεραμoποΐα Δηλαβέρη, δε λειτουργεί. Το 1999 το ΥΠΕΧΩΔΕ κατέθεσε 1 δισ. δρχ. στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να απαλλοτριωθεί ο μισός χώρος αλλά αυτό δεν υλοποιήθηκε. Το 2005 έγινε συστηματική προσπάθεια να κατοχυρωθεί το ποσό για να «περάσει» ο χώρος στο Δήμο. Φέτος μισό περίπου στρέμμα ανήκει στο Δήμο και σχεδιάζει να κάνει γήπεδο 5Χ5. Εχει ήδη προχωρήσει η μελέτη.

Το προηγούμενο διάστημα, η Δημοτική Αρχή παρενέβη και δενδροφυτεύτηκε η πρόσοψη του χώρου στην οδό Μπελογιάννη. Δυστυχώς, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπως σε πολλά αντίστοιχα οικόπεδα σε όλη την Αττική, ο χώρος χρησιμοποιήθηκε από «διάφορους» για πέταμα «ογκωδών αντικειμένων» και μπάζων.

«Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις, σήμερα, μπορούμε να πούμε πως μεγάλο μέρος του χώρου έχει καθαριστεί. Είμαστε σε συνεννόηση με τις αθλητικές ομάδες και τον εξωραϊστικό σύλλογο των Ασπρων Χωμάτων «Μέριμνα» να προχωρήσουμε σε δράσεις που θα το κατοχυρώνουν σαν πάρκο! Κάθε φωνή που θα συμβάλει σ' αυτό το στόχο είναι σύμμαχη».

Ομως, καταλήγει η ανακοίνωση, μερικοί κινούνται αλλιώς. Δεν ξέρουμε ποιος ενημέρωσε τον κ. Λιτζέρη. «Οφειλε όμως, πριν καταγράψει τέτοιες ανακρίβειες - για να μην πούμε ψεύδη - να επικοινωνούσε με τη Διοίκηση του Δήμου. Θα μάθαινε και δε θα εκτειθόταν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ