Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αντιμνημόνιο» για τα συμφέροντα του λαού

Μαζική η πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος χτες βράδυ στο δημοτικό κήπο Χανίων

Από τη μαζική συγκέντρωση στα Χανιά
Από τη μαζική συγκέντρωση στα Χανιά
«Ο λαός, το λιγότερο που μπορεί να κάνει, είναι να μην αναγνωρίσει ιδεολογικά και πολιτικά το μνημόνιο. Το ΚΚΕ καλεί σε ένα "αντιμνημόνιο" του λαού» τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας χτες το βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση στο δημοτικό κήπο Χανίων. Παρά τη διακοπή ρεύματος στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου, η συγκέντρωση του ΚΚΕ συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Στην ομιλία της, στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι κάθε ηλικίας, στάθηκε ιδιαίτερα στην επίθεση στο ΚΚΕ με αιχμή τα οικονομικά του:

«Ξέρετε πολύ καλά ότι ένας πόλεμος που μας κάνουν είναι στα οικονομικά του ΚΚΕ. Αυτός ο πόλεμος, βεβαίως, δεν πρόκειται να τους βγάλει πουθενά. Επειδή εμείς δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους, για να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν πρόκειται να γίνουμε "κρατικό" κόμμα. Ξέρετε τι θέλουν να κάνουν; Να μετατρέψουν τα κόμματα σε κρατικά 100%. Να μας λένε: "Πάρε την κρατική χρηματοδότηση, αλλά σταμάτα το κουπόνι".

Τώρα, στις τοπικές εκλογές απαγορεύεται λέει να διακινείται το κουπόνι, ας πούμε του ΚΚΕ, να μαζεύονται χρήματα για να ενισχυθεί η προεκλογική εκστρατεία. Υπάρχει πιο διαφανές πράγμα από το κουπόνι που διακινεί το ΚΚΕ; Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε τα κουπόνια. Αδιαφάνεια είναι αυτή; Ακριβώς επειδή δεν έχουμε "κρυφά ταμεία", θα βγάλουμε τώρα πολλά περισσότερα κουπόνια από πριν, επειδή υποπτευόμαστε ότι κάποια στιγμή θα μας πούνε "ή κόβετε τα κουπόνια, ή σας κόβουμε την κρατική χρηματοδότηση". Εμείς δε θέλουμε να είμαστε κρατικοδίαιτο κόμμα.

Θα το πω καθαρά. Οποιος μας δώσει χρήματα, θα τα πάρουμε. Αλλά όποιος μας βάλει δεσμεύσεις, δεν τα παίρνουμε. Αυτό είναι καθαρό. Δε θέλουμε καμιά εξάρτηση. Θέλουμε να είμαστε εξαρτημένοι από το λαϊκό κουπόνι. Στο κάτω κάτω, ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να μας ελέγξει το πώς χρησιμοποιούμε τα χρήματα, ποια είναι η δράση μας. Είναι ο μόνος έλεγχος που δεχόμαστε. Και αν θέλει ο λαός, να τον κάνει ακόμα πιο πολύ.

Ετοιμάζουν πολλές προβοκάτσιες για το ΚΚΕ, τις ξέρουμε. Στη Βουλή, ας πούμε, ο ΛΑ.Ο.Σ. έβαλε θέμα ότι πρέπει να γίνει έλεγχος στο ΚΚΕ για το πώς πληρώνει τους ανθρώπους που έχει στα γραφεία του και που δουλεύουν σαν προσωπικό, αν τηρεί τις εργασιακές σχέσεις κτλ. Σήμερα (χτες), ήρθε η Επιθεώρηση Εργασίας στον Περισσό. Φυσικά, έκανε έλεγχο στον "902", έκανε μια έκθεση, δε βρήκε τίποτα. Κοιτάξτε να δείτε: Δεν είναι ότι δε δεχόμαστε τον έλεγχο, αλλά δε δεχόμαστε την υποκρισία του ελέγχου. Και δε δεχόμαστε τον έλεγχο εκείνο που στοχεύει στο να χρησιμοποιηθεί για πολιτικές διώξεις. Αυτό είναι διαφορετικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ