Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Αιχμές για επιλεκτική απονομή της Δικαιοσύνης

Αιχμές για τους δικαστές και την επιλεκτική από αυτούς μεταχείριση διάφορων «επωνύμων» διατύπωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την ετήσια έκθεσή του για το 2009.

Η συζήτηση σκόπιμα αναλώθηκε στην επιλεκτική αντιμετώπιση κάποιων μεμονωμένων υποθέσεων και στο βολικό ζήτημα της διαφθοράς, για να κρατηθεί μακριά η ουσία, που δεν είναι άλλη από τον ταξικό χαρακτήρα της Δικαιοσύνης, όπως αυτός εκφράζεται και στο γεγονός ότι 9 στις 10 απεργίες κρίνονται παράνομες.

Ο Λ. Ρακιντζής έκανε λόγο για «κάποιες απαλλακτικές αποφάσεις», τις οποίες, όπως είπε, δεν μπορεί να εξηγήσει, παρά το γεγονός ότι έχει πολυετή εμπειρία ως δικαστής και ξέρει «από μέσα πολλά πράγματα». Χωρίς να αναφέρει ονόματα, είπε ότι υπάρχουν πολλά απαλλακτικά βουλεύματα για υποθέσεις που αφορούν «επωνύμους».

Ο Λ. Ρακιντζής ισχυρίστηκε ακόμα ότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων που έχουν να κάνουν με παραπτώματα δημόσιων υπαλλήλων, τα οποία ο ίδιος έχει παραπέμψει στη Δικαιοσύνη. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δε γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι 450 διώξεις τις οποίες ο ίδιος εδώ και έξι χρόνια έχει στείλει στη Δικαιοσύνη και για αυτό το λόγο έστειλε σχετικό έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος και έβγαλε εγκύκλιο ζητώντας οι υποθέσεις για παραπτώματα δημόσιων υπαλλήλων να δικάζονται κατά προτεραιότητα.

Αναφερόμενος στη διαφθορά στο δημόσιο, είπε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει «φαινομενική και όχι πραγματική αύξηση της διαφθοράς», αφού, όπως ανέφερε, λόγω της καλύτερης λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών έρχονται στο φως περισσότερες υποθέσεις. Εκτίμησε τέλος ότι, σε σχέση με το παρελθόν, οι σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς όπως οι υπεξαιρέσεις και οι απάτες έχουν μειωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ