Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οργανωμένη επιχείρηση παραπλάνησης του λαού

Υπόσχεται «καλύτερες μέρες» μέσα από την εφαρμογή μέχρι κεραίας του αντιδραστικού μνημονίου

Την επιχείρηση εξαπάτησης και παραπλάνησης των λαϊκών στρωμάτων εντείνει η κυβέρνηση, μοιράζοντας ψεύτικες ελπίδες για τη στήριξη δήθεν των οικονομικά ασθενέστερων, την ίδια ώρα που με την εφαρμογή του μνημονίου και τη συνολικότερη πολιτική της οδηγεί πλατιά τμήματα του λαού στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Προκειμένου να εκτονώσει τη λαϊκή αγανάκτηση και να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής και αυταπάτες, η κυβέρνηση επιχαίρει για την πορεία της οικονομίας, επικαλούμενη προκλητικά τα εύσημα που απέσπασε και την ικανοποίηση της πλουτοκρατίας και της τρόικας.

Στη γραμμή αυτή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε χτες ότι «η αξιολόγηση του Γιουρογκρούπ και οι πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τις μειώσεις του ελλείμματος και την πορεία της οικονομίας, αλλά και η χθεσινή έξοδος στις αγορές, αποτελούν σαφείς ενδείξεις ότι επιτέλους κάτι αλλάζει στα οικονομικά μας»!

Ο ίδιος υποσχέθηκε καλύτερες μέρες στο λαό μέσα από την ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, τις οποίες παρουσίασε σαν μονόδρομο για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις...

«Η σωστή διοίκηση και η ορθολογική δημοσιονομική συμπεριφορά που εγκαθιδρύεται σταδιακά και γίνεται συνείδηση των δημοσίων λειτουργών, των υπαλλήλων και των πολιτών, σε συνδυασμό, βεβαίως, και με τις μεγάλες δομικές αλλαγές που προωθούμε ως κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, θα μπορέσουν στο κοντινό μέλλον να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την άσκηση διαφορετικών κοινωνικών πολιτικών, υπέρ των ασθενέστερων συμπολιτών μας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση», ισχυρίστηκε ο Γ. Πεταλωτής.

Επαληθεύοντας ότι η όποια «κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης εξαντλείται σε «δίκτυα εθελοντισμού» και στην ανάπτυξη της λεγόμενης κοινωνικής οικονομίας, ο Γ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι «με τίποτα δεν θα φτάσουμε να κάνουμε παροχές, οι οποίες θα βάλουν σε αμφιβολία την μεγάλη πολιτική που έχουμε χαράξει».

Οταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει αν η κυβέρνηση προτίθεται να επιστρέψει αυτά που αφαιρεί σήμερα από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ο εκπρόσωπος αρχικά παρέπεμψε στην πρωθυπουργική υπόσχεση ότι αυτό θα γίνει «όταν βελτιώνεται η οικονομία», καθιστώντας όμως ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση «δεν θα κάνει πίσω», δηλαδή δε θα κάνει την οποιαδήποτε παροχή.

Στο ερώτημα πώς, π.χ., θα ζήσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες μικροσυνταξιούχοι όταν η κυβέρνηση κόβει τη 13η και 14η σύνταξη, «παγώνει» για τα επόμενα χρόνια τις συντάξεις, αυξάνει τους έμμεσους φόρους, κ.ο.κ., η απάντηση του εκπροσώπου ήταν ότι «δεν θίξαμε τις χαμηλές συντάξεις»!

Κατά τα λοιπά, είπε ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη εκλογών» και διέψευσε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Αναφορικά με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, φανερή είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης να αποφύγει με κάθε τρόπο την έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης στις κάλπες. Ο εκπρόσωπος υποβάθμισε τον πολιτικό χαρακτήρα τους, δηλώνοντας ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι να ξανακάνουμε την τοπική αυτοδιοίκηση βάθρο της δημοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ