Κυριακή 4 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο εκφυλισμός...

Από τα σύννεφα καμώνονται πως έπεσαν η κυβέρνηση και τα αστικά ΜΜΕ, μαθαίνοντας πως ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ανακάλυψε συνδικαλιστή, σε θέση αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού (σήμερα συνταξιούχο) να έχει στην κατοχή του ποσό 9 εκατ. ευρώ, που δε δικαιολογούνταν από τα εισοδήματά του. Το θέμα παρουσιάστηκε σαν περίπτωση ύποπτου πλουτισμού και συνδέθηκε με τη συνδικαλιστική δράση του ελεγχόμενου, δίνοντας την ευκαιρία στα διάφορα παπαγαλάκια να ξιφουλκήσουν σε βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος, βάζοντας τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι της εξαγοράς και του χρηματισμού.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου συνδικαλιστή μπορεί να υποκρύπτει παράνομες δοσοληψίες. Τι γίνεται, όμως, με τις άλλες, τις νόμιμες, για τις οποίες κανείς δε λέει κουβέντα, παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζουν μια ολόκληρη συνδικαλιστική «σχολή», την οποία καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ; Ορισμένα παραδείγματα:

  • Το «Βήμα», στις 15/11/2009, σε ρεπορτάζ με τον τίτλο «Συνδικαλιστές 200.000 Ευρώ ετησίως! - Οι θέσεις, οι διορισμοί και τα χρυσοφόρα Διοικητικά Συμβούλια», έγραφε για τις απολαβές του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου: «Η συμμετοχή του σε πλείστα όσα διοικητικά συμβούλια φορέων και οργανισμών - με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα, κυρίως με αυτή του προέδρου της ΓΣΕΕ - εκτοξεύει το ετήσιο εισόδημά του σε ποσό που υπολογίζεται άνω των 150.000 ευρώ».
  • Οι «γαλαζοπράσινοι» συνδικαλιστές του ΟΤΕ υπέγραψαν το 2005 την «εθελούσια έξοδο», εξασφαλίζοντας για τον εαυτό τους και όσους αποχώρησαν περίπου 300.000 ευρώ σαν «αποζημίωση». Με αυτόν τον τρόπο καταδίκασαν τα ίδια τα παιδιά τους σε διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, αφού επί της ουσίας η εθελούσια ήταν το όχημα για να απαλλαγεί ο Οργανισμός από εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα. Συνολικά, το ποσό που δαπανήθηκε στην εθελούσια ξεπέρασε το 1,5 δισ. ευρώ, όπως προέβλεπε τότε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ