Κυριακή 4 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναυλία αγώνα με το ταξικό εργατικό κίνημα

Τη Τρίτη 6 Ιούλη στις 7.00 μ.μ. στο Σύνταγμα

Να είναι μια μέρα αγωνιστικής δράσης. Να σμίξουν τα συνθήματα, οι φωνές, με το τραγούδι χιλιάδων εργαζομένων, νεολαίας, γυναικών, μεταναστών ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, που θέλουν να κάνουν τη ζωή μας κόλαση.

Την Τρίτη 6 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα, το ΠΑΜΕ μαζί με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, καλούν στη μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα, στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί καλλιτέχνες που θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή αντίστασης και αγώνα των εργαζομένων.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής οι: Βαγγέλης Κορακάκης, Βασίλης Λέκκας, Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας, Αφροδίτη Μάνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μάνος Πυροβολάκης, Λάκης Χαλκιάς, Ευσταθία.

«Στη μάχη που δίνουμε», σημειώνει στην ανακοίνωση - κάλεσμα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, «αξιοποιούμε την προσφορά καλλιτεχνών για να δυναμώνει ο αγώνας. Ενα τραγούδι στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας που θέλουν να μας επιβάλουν. Για να τους σταματήσουμε. Να εμποδίσουμε το έγκλημά τους σε βάρος της ζωής μας».

Σε ανακοίνωσή του επίσης ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σημειώνει: «Η Τέχνη μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο της. Να γίνει η φωνή του ταξικού αγώνα».

«Οι Ελληνες ηθοποιοί» - τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών - «σαν κομμάτι των εργαζομένων δε θα μπορούσαμε παρά να συνεισφέρουμε με το δικό μας τρόπο στην παλικαρίσια μάχη που μήνες τώρα δίνει η εργατική τάξη της χώρας μας, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα που συναποτελούν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο για την απόκρουση των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Το ΠΑΜΕ, που σήκωσε το ανάστημα του εργατικού κινήματος κόντρα στην ηττοπάθεια, το συμβιβασμό, το φιλοεργοδοτικό και φιλοκυβερνητικό συνδικαλισμό (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ). Που προσπάθησε να δείξει στο λαό μας ότι έχει δύναμη, ότι οι εργαζόμενοι μπορούν, αρκεί να το θέλουν, να σταματήσουν τη βαρβαρότητα».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση - συναυλία απευθύνουν και ηθοποιοί της χώρας σε κείμενο που υπογράφουν και σημειώνουν: «Εμείς οι ηθοποιοί, νιώθοντας ότι η θέση μας είναι δίπλα στους εργαζόμενους, δηλώνουμε και το δικό μας "παρών" στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας των αντιδραστικών μέτρων, που απειλούν να σαρώσουν κάθε δικαίωμα στην ανθρώπινη ζωή. Καλούμε όλο το λαό να αγκαλιάσει τη μεγάλη συναυλία, για να διατρανώσουμε, με όπλο μας και την τέχνη, την απόφασή μας να εμποδίσουμε τον αντικοινωνικό οδοστρωτήρα των ισχυρών του πλούτου και ν' ανοίξουμε δρόμο σε έναν πραγματικά ανθρώπινο πολιτισμό».

Το κείμενο μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει οι ηθοποιοί: Αντώνης Αντωνίου, Τάκης Βαμβακίδης, Νικολέτα Βλαβιανού, Αννα Γεραλή, Θανάσης Θεολόγης, Γιώργος Καρμανός, Ελισάβετ Ναζλίδου, Θέμις Πάνου, Χρήστος Σιμαρδάνης, Αγγελος Αντωνόπουλος, Μπέτυ Βαλάση, Γρηγόρης Βαλτινός, Κώστας Βουτσάς, Ελένη Γερασιμίδου, Καίτη Ιμπροχώρη, Κώστας Καζάκος, Θύμιος Καρακατσάνης, Λίλα Καφαντάρη, Βασίλης Κολοβός, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Παύλος Ορκόπουλος, Ιωάννα Πηλιχού, Ελένη Ράντου, Τιτίκα Σαριγγούλη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ