Σάββατο 3 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συναίνεση σε όλα τα αντεργατικά μέτρα

Πλειοδοτεί στις ανατροπές για ταχύτερη εφαρμογή του μνημονίου

Συναίνεση στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που προβλέπει το μνημόνιο, πρόσφερε ανοικτά για μια ακόμη φορά ο Α. Σαμαράς, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το κόμμα του σαν υπέρμαχο της «απαλλαγής από το μνημόνιο», μέσα από την πλήρη εφαρμογή του!

«Στόχος μας δεν είναι να φρενάρουμε τις απαραίτητες αλλαγές που περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων το μνημόνιο, αλλά να απαλείψουμε τις τεράστιες αδικίες και να εξουδετερώσουμε την ύφεση που προκαλεί», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας χτες στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής (πρώην Κεντρικής) Επιτροπής της ΝΔ, κρύβοντας ότι κάθε πρόβλεψη του μνημονίου είναι χωρίς καμιά εξαίρεση ταξικά άδικη για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια αμφιβολιών για το τι εννοεί, ο Α. Σαμαράς δεν ψέλλισε ούτε μια λέξη ενάντια στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και το τριετές πάγωμα μισθών που προβλέπει το μνημόνιο. Αντίθετα, ξεκαθάρισε ότι στόχος του κόμματός του δεν είναι «να επιστρέψουμε στη χαλάρωση, αλλά να προχωρήσουμε αποφασιστικά την εξυγίανση», επιδεικνύοντας τη βούλησή του να επιταχύνει τις «διαρθρωτικές αλλαγές» και τα μέτρα που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέδειξε ως κεντρικό στόχο των γαλάζιων στελεχών για το επόμενο διάστημα να πείσουν ότι η μόνη εναλλακτική λύση είναι η ΝΔ, κραδαίνοντας τη σημαία της απαλλαγής από το μνημόνιο μέσα από την ταχύτερη εφαρμογή του! «Να πείσουμε ότι έχουμε σχέδιο για να βγάλουμε την οικονομία από τα δεσμά του μνημονίου», υπογράμμισε, εν αναμονή της παρουσίασης την ερχόμενη Τετάρτη της πρότασης του κόμματός του «για την ταχύτερη ανάπτυξη από την κρίση». Πρόταση η οποία αφ' ενός προϋποθέτει την εφαρμογή του μνημονίου και αφ' ετέρου «αναθέτει» στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας την έξοδο από την κρίση.

Ταυτόχρονα έθεσε και επίσημα το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα, δηλώνοντας ότι κεντρική κατεύθυνση του επόμενου διαστήματος είναι η προετοιμασία της «μεγάλης μάχης των αυτοδιοικητικών εκλογών» με εξορμήσεις σε όλη τη χώρα. Ανέφερε μάλιστα ότι «φέτος δεν θα κάνουμε διακοπές».

Η Πολιτική Επιτροπή εξέλεξε διά βοής τον Α. Λυκουρέντζο για τη θέση του γραμματέα του κόμματος, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος. Επίσης εξελέγησαν τα 7 από τα 15 μέλη της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας. Κατά σειρά ψήφων εξελέγησαν οι: Ν. Δένδιας, Φ. Ταυρής, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γ. Κουμουτσάκος, Δ. Πτωχός, Δ. Πανοζάχος και Αθ. Κακαλή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2015-08-18 00:00:00.0)
Προεκλογικές μπαρούφες(2012-06-08 00:00:00.0)
Η μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος(2011-05-05 00:00:00.0)
ΝΔ - μνημόνιο: «Μαυρίστε τους»!(2010-11-06 00:00:00.0)
Γαλάζια «ταχυδακτυλουργικά» κόλπα(2010-10-28 00:00:00.0)
Προπέτασμα καπνού η δήθεν «εναλλακτική πρόταση»(2010-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ