Σάββατο 3 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φυγαδεύει τους πολιτικούς ενόχους η ΠΑΣΚΕ

Οτι η κυβέρνηση σκέφτεται να επιβάλει ταξίμετρο στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δηλαδή ο ασθενής που μεταφέρεται επειγόντως στο νοσοκομείο γιατί κινδυνεύει η υγεία του θα πληρώνει για τη μεταφορά του (αλίμονο δηλαδή σ' όσους μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας που για να φτάσουν σε νοσοκομείο θέλουν 50 και 60 χιλιόμετρα). Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο γγ του υπουργείου Υγείας, στη συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Επιβεβαιώνοντας, και έτσι, την επικαιρότητα που είχε η προγραμματισμένη για προχτές κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ στο υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο τετράωρης στάσης εργασίας.

Προχτές, το ΔΣ του σωματείου κλήθηκε εκτάκτως στο υπουργείο Υγείας σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα και παρόντα και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ. Και ενώ δεν πήραν καμιά ουσιαστική απάντηση στα βασικά αιτήματα - αντίθετα, μάλιστα, άκουσαν για νέα χαράτσια στις διακομιδές - η ΠΑΣΚ, στο όνομα δήθεν της ενημέρωσης, επισκέφτηκε ξανά τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και δεν έγινε η συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Την ώρα, λοιπόν, που η υπουργός παρουσίαζε στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων που σμπαραλιάζει το δικαίωμα του λαού σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας και φέρνει ορυμαγδό προβλημάτων για τους εργαζόμενους του κλάδου, φρόντιζαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να απομακρύνουν τους εργαζόμενους ακόμα κι από τις πόρτες εκείνων που φέρνουν την πολιτική ευθύνη και να τους εγκλωβίσουν σε νέα επεισόδια «διαλόγων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ