Παρασκευή 25 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη στην Αθήνα

Στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης», στο Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας)

Πανελλαδική σύσκεψη ανασυγκρότησης διοργανώνει, αύριο Σάββατο, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», στις 10.30 π.μ. στην Αθήνα, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας).

Στη Διακήρυξη που επεξεργάστηκε η Συντονιστική Επιτροπή και θα συζητηθεί στην πανελλαδική σύσκεψη, τονίζει μεταξύ άλλων ότι: Σοβαρό ρόλο στην επιταχυνόμενη σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα και ελευθερίες του λαού μας έπαιξε και παίζει η ΕΕ μετά τις Συνθήκες του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ, που οδήγησαν στη συγκρότηση του λεγόμενου «Χώρου Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης» και στην ενσωμάτωση της Συνθήκης Σένγκεν στο κοινοτικό δίκαιο. Με πρόσχημα την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της «τρομοκρατίας» και την αύξηση της μετανάστευσης, δημιουργήθηκαν νέοι κατασταλτικοί μηχανισμοί και ενισχύθηκε σημαντικά το νομοθετικό αντιλαϊκό - αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο σε διακρατικό (ΝΑΤΟ, ΕΕ) και κρατικό επίπεδο, με πραγματικό στόχο την καθυπόταξη και τρομοκράτηση των λαών.

Στη χώρα μας τα κόμματα του κεφαλαίου (ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ/ ΛΑ.Ο.Σ.) ανταγωνίζονται ποιο θα πάρει τα περισσότερα μέτρα κρατικής καταστολής και διευκόλυνσης της εργοδοτικής τρομοκρατίας, με την ανοχή (ειδικά για την ΕΕ) ή την αποπροσανατολιστική στάση των κομμάτων και κινημάτων του ευρωμονόδρομου (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ).

Τονίζει ότι χρειάζεται αντεπίθεση, συμπόρευση με το εργατικό, λαϊκό κίνημα, διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Δράση για κατάργηση των εγχώριων νόμων, μηχανισμών και πρακτικών παρακολούθησης, ποινικοποίησης και καταστολής των εργατικών, λαϊκών αγώνων, απειθαρχία στο ευρωενωσιακό αντιδημοκρατικό πλαίσιο, κατάργηση τρομονόμων και τρομοσυμφωνιών με τις ΗΠΑ, απόκρουση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, κατάργηση της αντιμεταναστευτικής - αντιπροσφυγικής νομοθεσίας, απόκρουση του εντεινόμενου αντικομμουνισμού και της «νομιμότητας» της βαρβαρότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ