Παρασκευή 25 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανατροπές - εγγύηση για τους δανειστές

Η νέα δέσμευση για εφαρμογή του μνημονίου μέχρι κεραίας επιβεβαιώνει ότι το «όχι» στην ψηφοφορία ήταν δημαγωγικό

Την εικόνα ενός αποτελεσματικού διαχειριστή των συμφερόντων της πλουτοκρατίας θα επιχειρήσει να ενισχύσει ο Α. Σαμαράς, ανοίγοντας σήμερα το απόγευμα τις εργασίες του 8ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

Από το βήμα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να δώσει μια «πρόγευση» για το νέο πακέτο φιλομονοπωλιακών μέτρων που θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες ως μονόδρομο για την «ανάταξη και ανάπτυξη της οικονομίας». Πρόκειται για μέτρα «συμπληρωματικά» στις βάρβαρες αντιλαϊκές ανατροπές που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο κυβέρνησης - τρόικας και τα οποία από την ηγεσία της ΝΔ θεωρούνται «ένα το κρατούμενο». Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκπρόσωπος του κόμματος φρόντισε να επαναλάβει τη δέσμευση του κόμματός του να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το μνημόνιο και να διασφαλίσει τα χρήματα των δανειστών!

Μιλώντας χτες στο προσυνέδριο της ΝΔ για τους ομογενείς, ο Π. Παναγιωτόπουλος ανέδειξε ως κυρίαρχο καθήκον της ΝΔ «να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην ανάταξη της οικονομίας της χώρας και, κυρίως, να κάνουμε γνωστό ότι δίπλα στη σημερινή κυβέρνηση (...) υπάρχει μια υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία είναι σε θέση να εγγυηθεί και την ασφάλεια των χρημάτων των Ευρωπαίων, που μας δάνεισαν - και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, το εγγυάται η Νέα Δημοκρατία - αλλά, ταυτόχρονα, μπορεί να εγγυηθεί και τη συνέχιση της ομαλότητας στην πορεία διακυβέρνησης του τόπου».

Το σίγουρο είναι ότι η ΝΔ θα βάλει πλάτες στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, με αιχμή το ασφαλιστικό και το εργασιακό, ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στην ψηφοφορία στη Βουλή.

Στόχος της Ρηγίλλης είναι στο συνέδριο (συμμετέχουν περίπου 4.300 σύνεδροι), να επιβεβαιωθεί η κυριαρχία του Α. Σαμαρά στο εσωτερικό της ΝΔ και ταυτόχρονα να καλλιεργηθεί η εικόνα ότι η ΝΔ αφήνει πίσω της την εσωκομματική κρίση. Μέσω της ανάδειξης της Κεντρικής Επιτροπής θα δρομολογηθεί η οργανωτική ανασυγκρότηση και η δημιουργία της νέας ηγετικής ομάδας, που θα επιχειρήσει να φιλοτεχνήσει ένα «ελκυστικό προσωπείο».

Παρά το γεγονός ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, στο συνέδριο δύσκολα θα λείψουν οι εσωκομματικές διαμάχες. «Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε στρογγυλεμένα», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, δίνοντας μια πρόγευση για την παρέμβασή του στο συνέδριο. Εκτίμησε, ωστόσο, πως στο συνέδριο δε θα υπάρξει ούτε μεγάλη ένταση ούτε αποχωρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ