Παρασκευή 18 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Υπό έλεγχο ιδιωτική τράπεζα

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Τον προσωρινό έλεγχο της Banco Federal, την οποία διηύθυνε ο συνιδρυτής και διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου Globovision, Νέλσον Μετζεράνε ανέλαβαν οι αρχές, όπως ανακοίνωσε η εποπτική αρχή τραπεζών της Βενεζουέλας - (Sudeban) . Η Banco Federal έκλεισε προσωρινά, ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος έλεγχος, καθώς υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες για τραπεζικές απάτες, παράβαση των όρων για το ανώτατο όριο επενδύσεων στο βιομηχανικό τομέα, αλλά και σημαντικά προβλήματα ρευστότητας όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Sudeban Εντγκαρ Ερνάντες.

Δεν είναι πρώτη φορά που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προσπαθεί να ασκήσει έλεγχο στον τραπεζικό τομέα και έχει λάβει μέτρα όπως το προσωρινό κλείσιμο ή ακόμη και την ανάληψη του ελέγχου, εντούτοις η υπόθεση της Banco Federal λαμβάνει διαστάσεις, καθώς η τράπεζα ανήκει στους ίδιους ιδιοκτήτες του δικτύου Globovision. Το δίκτυο αυτό είναι ένα από τα προπύργια της αντίδρασης που ουκ ολίγες φορές έχει πρωταγωνιστήσει σε ενέργειες πρόκλησης χάους ακόμη και στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Απρίλη του 2002.

Εξάλλου, οι εισαγγελικές αρχές καταζητούν τόσο τον ιδιοκτήτη Μετζεράνε που φυγοδικεί και βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ επίσης φυγοδικεί και ο πρόεδρος του Globovision, Γκιγιέρμο Σουλοάγα, εναντίον του οποίου την προηγούμενη βδομάδα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της τοκογλυφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ