Τετάρτη 9 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει!
  • Μαχητικά διαδήλωσαν χτες οι κομμουνιστές της Πολωνίας ενάντια στην ενεργοποίηση του νόμου που απαγορεύει τα κομμουνιστικά σύμβολα και ποινικοποιεί τη δράση του ΚΚ Πολωνίας
  • Στο πλευρό τους αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και άλλα κόμματα και οργανώσεις

Φωτογραφία από παλιότερη κινητοποίηση των κομμουνιστών της Πολωνίας
Φωτογραφία από παλιότερη κινητοποίηση των κομμουνιστών της Πολωνίας
Μαχητικά διαδήλωσαν χτες οι κομμουνιστές της Πολωνίας ενάντια στην ενεργοποίηση του αντικομμουνιστικού νόμου (ψηφίστηκε τον Νοέμβρη του 2009) που προβλέπει την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων. Η διαδήλωση αυτή, με τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚ Πολωνίας που ακλόνητα διαμαρτυρήθηκαν με τις σημαίες και τα λάβαρά τους στο κέντρο της Βαρσοβίας, έδειξε την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τις απαγορεύσεις.

Ο νόμος αυτός που έχει την ανοιχτή στήριξη της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, κινείται στη γραμμή που προωθούν οι αστικές τάξεις σε κάθε χώρα, για την αμαύρωση της Ιστορίας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, την διαστρέβλωση της Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, με την απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού - φασισμού, ενώ βάζει νέα εμπόδια στη δράση του ΚΚ Πολωνίας.

Τη διεθνιστική αλληλεγγύη του ΚΚΕ εξέφρασε αντιπροσωπεία του Κόμματος, αποτελούμενη από τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και τον Βαγγέλη Κατσιάβα, μέλος του Ευρωκοινοβουλευτικού Τμήματος της ΚΕ, που ταξίδεψε στην πολωνική πρωτεύουσα. Επίσης, από το Πορτογάλικο ΚΚ παραβρέθηκαν ο ευρωβουλευτής του Ζάο Περέιρα, ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών ο Νεπαλέζος Γιοκέντρα Σάγκι, ενώ παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από το ΚΚ Ιρλανδίας και από την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας.

Οι αρχές του αστικού κράτους προσπάθησαν να παρεμποδίσουν και να εκφοβίσουν τους διοργανωτές της συγκέντρωσης του ΚΚ Πολωνίας, προβαίνοντας σε εξακρίβωση στοιχείων και ελέγχους, ωστόσο αυτή η προσπάθεια απέτυχε και με παρέμβαση Γ. Τούσσα, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ντε Γκολ, στις 4 το απόγευμα, μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΚΚ Πολωνίας Μάρτσιν Ανταμ, που ανάμεσα σε άλλα υπογράμμισε ότι τα όποια αντικομμουνιστικά μέτρα δεν πρόκειται να λυγίσουν τους κομμουνιστές και θα συνεχίσουν τη δράση τους μέσα στο λαό.

Ο Γ. Τούσσας που επίσης μίλησε στη συγκέντρωση σημείωσε ανάμεσα σε άλλα : «Από το κέντρο της Βαρσοβίας στέλνουμε σαφές μήνυμα μάχης. Οι κομμουνιστές προχωράμε μπροστά. Ο αντικομμουνισμός θα πέσει στο κενό. Η κοινωνική εξέλιξη δε σταματά και κινητήρια δύναμή της είναι η ταξική πάλη. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού».

Ακολούθησε επίσης συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή και των διεθνών αντιπροσωπειών, όπου καταγγέλθηκε η προσπάθεια ποινικοποίησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ