Τετάρτη 9 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
«Off shore» και λογαριασμοί κρύβουν τις μίζες

Επιβεβαιώθηκε ο αποπροσανατολισμός που επιχειρήθηκε τις προηγούμενες μέρες για τη λίστα με τα δώρα της πολυεθνικής σε πολιτικούς

Οι διαδρομές του μαύρου χρήματος που κατέληξε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από την πολυεθνική, παραμένουν στο σκοτάδι, καθώς εντείνεται η προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί ο λαός από την ουσία του σκανδάλου
Οι διαδρομές του μαύρου χρήματος που κατέληξε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από την πολυεθνική, παραμένουν στο σκοτάδι, καθώς εντείνεται η προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί ο λαός από την ουσία του σκανδάλου
Κρυμμένες παραμένουν οι διαδρομές του «μαύρου χρήματος» της ΖΗΜΕΝΣ προς το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα στελέχη τους, αφού σ' αυτές παρεμβάλλονται διάφορες οff shore εταιρείες και τραπεζικοί λογαριασμοί.

Η χτεσινή κατάθεση του Γ. Καπελέρη, που είναι επικεφαλής του πρώην ΣΔΟΕ και ερεύνησε το περίφημο «φάκελο 10100» με δώρα της ΖΗΜΕΝΣ σε VIP πρόσωπα, δεν προσέφερε τίποτα καινούργιο. Επιβεβαιώθηκε ότι η κλήση του, για την οποία διάφοροι διέρρεαν ότι θα περιείχε σημαντικά στοιχεία, λειτούργησε εντελώς αποπροσανατολιστικά ως προς την ουσία της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων».

Στο συγκεκριμένο φάκελο που ερεύνησε ο πρώην ΣΔΟΕ περιέχονται μόνο εταιρικά δώρα, όπως κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, ποτά, λουλούδια και ηλεκτρικές συσκευές, με αποδέκτες διάφορα άτομα που ήταν ήδη γνωστά, αφού περιέχονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και στέλνεται τμηματικά στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Μεταξύ των ονομάτων που προέκυψαν από το ημερολόγιο της πρώην ιδιαιτέρας του Μ. Χριστοφοράκου, είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε εξοφλήσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό της ΖΗΜΕΝΣ ύψους 160.000 ευρώ, αφού όμως ξέσπασε το σκάνδαλο, του Α. Τσοχατζόπουλου, για εξοπλισμό 269.000 δρχ. και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για χορηγία 15.000 ευρώ σε ένα φεστιβάλ που είχε οργανώσει.

Σχολιάζοντας τα «νέα στοιχεία», ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Εξεταστική Θ. Παφίλης έκανε λόγο για αποπροσανατολισμό και τόνισε ότι εάν δεν δρομολογηθούν σοβαρά και σταθερά βήματα, δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά αποτελέσματα της επιτροπής. Τα «μαύρα χρήματα» είναι σε «off shore» εταιρείες και σε τραπεζικούς λογαριασμούς και το κλειδί το κρατάει η ίδια η ΖΗΜΕΝΣ, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. στην επιτροπή Κ. Αϊβαλιώτης προχώρησε σε προσχηματική αποχώρηση από την Εξεταστική, κάνοντας λόγο για «κουκούλωμα» και κρύβοντας ότι στελέχη του κόμματός του όλη τη βδομάδα έλεγαν στα κανάλια ότι στον φάκελο αυτό περιέχονται σοβαρά στοιχεία για το «μαύρο χρήμα».

Στο μεταξύ, η Εξεταστική Επιτροπή, μετά από πρόταση του Θ. Παφίλη, ζητάει την παρέμβαση του πρωθυπουργού, προκειμένου να ζητηθεί από την κυβέρνηση της Γερμανίας η παροχή στοιχείων σχετικά με τη ροή του «μαύρου χρήματος» από τα ταμεία της ΖΗΜΕΝΣ προς πολιτικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Χτες, στην Εξεταστική κατέθεσαν οι Π. Παυλόπουλος και Π. Χηνοφώτης υπουργός και υφυπουργός Εσωτερικών, αντίστοιχα, επί κυβερνήσεων ΝΔ, χωρίς να προσθέσουν κάτι καινούργιο σχετικά με την παραλαβή του αμαρτωλού συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.

Με χτεσινές του δηλώσεις, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι ο ίδιος δε ζήτησε να κληθεί στην Εξεταστική, «αν όμως η Εξεταστική με καλέσει, είναι αυτονόητο ότι θα πάω».

Χτες, επίσης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλης, επανέλαβε και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (ΔΣΑ) ότι έλαβε από τη γερμανική πολυεθνική δύο εμβάσματα ύψους συνολικά 450.000 μάρκων σε ελβετικές τράπεζες με τον κωδικό «A. Rocos». Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έδωσε χτες γραπτές εξηγήσεις στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, όπου παραπέμφθηκε από τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δ. Παξινό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ