Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ - ΕΚΟΦΙΝ
Γενικευμένη επίθεση σε βάρος του λαού

Εν μέσω οξυμένων αντιθέσεων, οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου ομονοούν στη βάρβαρη επίθεση που συντονισμένα εξαπολύουν στα κράτη - μέλη

Οι εξελίξεις στην ΕΕ επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να πάρει παλλαϊκή απάντηση το ενιαίο μέτωπο της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της σε κάθε χώρα μέλος
Οι εξελίξεις στην ΕΕ επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να πάρει παλλαϊκή απάντηση το ενιαίο μέτωπο της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της σε κάθε χώρα μέλος
Στο φόντο των ανταγωνισμών που θεριεύουν σε συνθήκες κρίσης, ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα, οι εργασίες των συμβουλίων Γιουρογκρούπ και Εκοφίν στο Λουξεμβούργο.

Θέματα προς συζήτηση, ο σφαγιασμός των συντάξεων, των δαπανών Υγείας και Πρόνοιας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η εμβάθυνση των αντιδραστικών πολιτικών στην οικονομία και την απασχόληση, στα πλαίσια της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» και η στήριξη των χρηματοπιστωτικών μονοπωλίων.

Στο ΕΚΟΦΙΝ συζητείται σήμερα ο συντονισμός της επίθεσης σε βάρος των συνταξιοδοτικών συστημάτων, των συστημάτων Υγείας και «μακροχρόνιας φροντίδας» (βλέπε υπηρεσίες Πρόνοιας), ο συντονισμός και η εναρμόνιση των οικονομικών πολιτικών και των πολιτικών απασχόλησης, στα πλαίσια της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», καθώς και η παρακολούθηση των μέτρων στήριξης των χρηματοπιστωτικών ομίλων.

Στη σχετική ανακοίνωση για τη θεματολογία του ΕΚΟΦΙΝ, για τις συντάξεις αναφέρεται, ότι «η ενδιάμεση κοινή έκθεση για τις συντάξεις, αποσκοπεί στην επικαιροποίηση της τεκμηρίωσης για τις συντάξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπό το φως των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στο δημοσιονομικό βάρος της πληθυσμιακής γήρανσης...». Το νέο στοιχείο που προβάλλει εδώ, είναι ότι εκτός από το θέμα της δημογραφικής γήρανσης, αναδεικνύεται και αυτό της οικονομικής κρίσης. Συνδυαστικά, τα δύο αυτά στοιχεία οδηγούν τις δαπάνες για συντάξεις, Υγεία και φροντίδα, στα τάρταρα.

Η συντονισμένη επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και η προώθηση των «μεταρρυθμίσεων», ως στοιχείων της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητείται στο ΕΚΟΦΙΝ. Στα πλαίσια της προετοιμασίας του ευρωπαϊκού συμβουλίου του Ιούνη, παρουσιάστηκε έκθεση με τις Γενικές Κατευθυντήριες Γραμμές Οικονομικής Πολιτικής (ΓΚΓΟΠ), όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται:

«Η συνθήκη για τη λειτουργία της ΕΕ προβλέπει ότι τα κράτη - μέλη θα πρέπει να εξετάσουν και να εναρμονίσουν τις οικονομικές τους πολιτικές και τις πολιτικές απασχόλησης στο πλαίσιο του συμβουλίου». Οι ΓΚΓΟΠ αποτελούν μέρος των Ολοκληρωμένων Κατευθυντήριων Γραμμών της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020».

Να σημειωθεί τέλος ότι χτες αναβλήθηκε το γεύμα εργασίας μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Ν. Σαρκοζί, σε προγραμματισμένη επίσκεψη του τελευταίου στο Βερολίνο. Για να επιβεβαιωθεί, ότι οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, εντός των πλαισίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όχι μόνο είναι υπαρκτές, αλλά σε συνθήκες κρίσης, οξύνονται στο έπακρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά «περαιτέρω βήματα για την αύξηση της πραγματικής ηλικίας συνταξιοδότησης»(2015-05-13 00:00:00.0)
Περί «ενεργούς γήρανσης»(2013-03-12 00:00:00.0)
Επίθεση εφ' όλης της ύλης(2009-11-11 00:00:00.0)
Σαρωτικά μέτρα για την έξοδο από την κρίση...(2003-01-21 00:00:00.0)
Απογοητευτικές εκτιμήσεις για την κατάσταση της οικονομίας(2002-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ