Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαστρέφουν συνειδητά τη βαθύτερη αιτία της κρίσης

-- Ανεξάρτητα από την εκτίμησή σας ότι η σκανδαλολογία επιδρά αποπροσανατολιστικά για το λαό, για να μη στρέφονται οι προβολείς του ενδιαφέροντος πάνω στις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της κρίσης, θα ήθελα να μου πείτε το εξής: Εάν πιστεύετε ότι με τον τρόπο που διεξάγονται οι διαδικασίες για την περίφημη κάθαρση στο πολιτικό σύστημα γενικότερα έχουν εκφυλιστεί;

-- Κατ' αρχήν σκάνδαλα υπάρχουν. Δεν είναι ότι είναι φτιαχτά όλα και αποπροσανατολισμός. Μιλάμε για παγίδευση του λαού. Αυτό που γίνεται τώρα είναι το εξής: Λένε ότι άδειασαν τα ταμεία γιατί η «Ζήμενς» λάδωσε κάποιους ή γιατί έστειλε δώρα σε κάποιους. Γιατί υπάρχουν αυτοί που βάζουν στην τσέπη τους. Διαστρέφουν συνειδητά τη βαθύτερη αιτία της κρίσης. Αυτά είναι συμπτώματα, είναι επακόλουθα, δεν είναι η αιτία της οικονομικής κρίσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία που έχουν πρόβλημα; Να μας πουν. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν Χριστοφοράκοι; Εδώ μιλάμε για παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού. Επομένως, πρόκειται για παγίδευση.

Βγάζουν και τα μαχαίρια και λύνουν και μεταξύ τους διαφορές. Κάποιοι που δεν έφαγαν, κάποιοι που μείνανε έξω από την πίτα, κάποιοι ανταγωνιστές. Χρησιμοποιείται για να δείξουν τάχα την κάθαρση.

Αυτό το πολιτικό σύστημα, ακόμα και αν εκλείψει η μίζα, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει, αλλά ακόμα και αν εκλείψει 100%, σάπιο θα συνεχίσει να είναι και βρώμικο. Και μόνο το ότι υπηρετεί την αγορά, τα μονοπώλια αρκεί.

Τώρα, πώς λειτουργούν οι Εξεταστικές Επιτροπές. Κατ' αρχήν συμμετέχουν σύντροφοι βουλευτές οι οποίοι συντάσσουν το τελικό τους πόρισμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δε θέλω να υποκαταστήσω κανέναν. Εγώ θα έλεγα το εξής: Εχουν ή δεν έχουν, ο Θανάσης Παφίλης και ο Αντώνης Σκυλλάκος, διαφορά από άλλα μέλη Εξεταστικών Επιτροπών;

Πρώτον, δε βγαίνουν στα κανάλια να διαρρέουν χαρτάκια και παραχαρτάκια. Μόλις ακούνε κάτι, τσουπ να βγαίνουν και να το λένε. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να το κάνουν, μια και όλα αυτά που ακούγονται αφορούν τα άλλα κόμματα και ενδεχομένως θα μπορούσαν να πέσουν στον πειρασμό. Δεν το κάνουν. Κάνουν πολιτικό σχολιασμό. Ο,τι είναι το καταθέτουν μέσα στην Επιτροπή και βεβαίως το τελικό πόρισμα θα είναι δημόσιο, διαφανέστατο. Δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα. Αυτό που γίνεται είναι κατάντια. Βγαίνει ο καθένας, κουνάει ένα χαρτί στην τηλεόραση. Δηλαδή, υπάρχει η Εξεταστική Επιτροπή του Κοινοβουλίου και η Εξεταστική Επιτροπή στις τηλεοράσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ