Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Χαλί» για νέα μέτρα στην Ελλάδα

Συντηρεί την τρομοκρατία και προετοιμάζει τις επόμενες ανατροπές

Το «χαλί» για τη λήψη νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων στρώνει η κυβέρνηση και στην Ελλάδα, ενώ με κάθε μέσο συντηρείται η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού. Στο φόντο των ισχυρών ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, η κυβέρνηση επιδιώκει να συντηρήσει το «κλίμα πανικού», ώστε να εξασφαλίσει την υποταγή των εργαζομένων στα βάρβαρα μέτρα.

Μέσω του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση παρουσιάζει στοιχεία «περί υστέρησης εσόδων» από τους προβλεπόμενους στόχους του «μνημονίου», ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης και άλλων μέτρων με καινούργιες περικοπές μισθών (μείωση επιδομάτων, περικοπή υπερωριών), την επιβολή νέων έμμεσων φόρων και περαιτέρω δραστικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες (Υγεία, Παιδεία).

Η επίσκεψη του κλιμακίου της «τρόικα» (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) στην Αθήνα την επόμενη βδομάδα, αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να σηματοδοτήσει την ένταση της αντιλαϊκής επέλασης, αφού ήδη οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών οργανισμών «φωτογραφίζουν» την ανάγκη της λήψης νέων μέτρων και στρώνουν το έδαφος στην κυβέρνηση για την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Σ' αυτό το πνεύμα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται άμεσα να καταθέσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των Θ. Πάγκαλου, Χ. Παμπούκη, Λ. Κατσέλη, Π. Γερουλάνου, όπου συζητήθηκε το κυβερνητικό σχέδιο της παραπέρα παράδοσης στο κεφάλαιο της δημόσιας περιουσίας.

Σε μια προσπάθεια, εξάλλου, να καθησυχάσει τις καπιταλιστικές αγορές, ο Γ. Πεταλωτής διέψευσε χτες τις φήμες «για δήθεν επιστροφή στη δραχμή, δήθεν αναδιαρθρώσεις χρέους, υβριδικά συστήματα χρήματος και άλλα που ακούμε για πρώτη φορά», και είπε ότι «δεν τίθεται θέμα πτώχευσης, δεν τίθεται θέμα επιστροφής στη δραχμή ή οτιδήποτε άλλο ακούγεται όλο αυτό το διάστημα». Εξαντλώντας μάλιστα κάθε όριο πρόκλησης, συμπλήρωσε ότι «οι πολίτες», ανέφερε ο Γ. Πεταλωτής «πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, με βάση και το πρόγραμμα που υλοποιεί η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ