Παρασκευή 28 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Κυριακή η 31η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης

Στις 8 π.μ., στον Τύμβο του Μαραθώνα η τελετή έναρξης

Από παλιότερη πορεία ειρήνης στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από παλιότερη πορεία ειρήνης στη Θεσσαλονίκη
Την Κυριακή 30 Μάη θα γίνει φέτος η 31η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, την οποία διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη για να τιμήσει τον μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, 47 χρόνια από την πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης (21 Απριλίου 1963).

Η τελετή έναρξης θα γίνει από τον Τύμβο του Μαραθώνα, στις 8 π.μ. και η εκκίνηση θα δοθεί στις 8.30 π.μ. Η πορεία θα ακολουθήσει την παρακάτω διαδρομή: 9.30 μ.μ. Νέα Μάκρη. Στάση - εκδήλωση. 12 μ. Διασταύρωση Ραφήνας. Στάση - εκδήλωση. 1.30 μ.μ. Πικέρμι. Στάση - εκδήλωση. 2.30 μ.μ. Παλλήνη. Στάση - ξεκούραση. 3.30 μ.μ. Παλλήνη - εκδήλωση. 5.30 μ.μ. Αγία Παρασκευή. Στάση - εκδήλωση. 7.30 μ.μ. Σύνταγμα (μέσω Βασ. Σοφίας). Τερματισμός της πορείας.

Θα ακολουθήσει μεγάλη αντιιμπεριαλιστική αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση και συναυλία. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και βουλευτής του ΚΚΕ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα επιμεληθεί το συγκρότημα του Στέφανου Ψαραδάκου με τους τραγουδιστές Εύα Κυριαζοπούλου, Βασίλη Λέκκα, Στέλιο Μηλόβα και Κώστα Σταυρόπουλο.

Πούλμαν από τις Επιτροπές Ειρήνης

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στο Μαραθώνα, δρομολογούνται τα εξής πούλμαν:

  • Η ΕΕΔΥΕ, στις 6.45 π.μ., από την πλατεία Κάνιγγος (πληροφορίες στα τηλέφωνα 210.3844.853 και 210.3827.303).
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου, στις 6.45 π.μ. από το δημαρχείο Πετρούπολης, στις 7 π.μ. από ΟΤΕ Ιλίου και στις 7.10 π.μ. από Αγ. Αναργύρους («Goody's»).
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου, στις 7 π.μ., από πλατεία Χαλανδρίου (πάρκινγκ).
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Πατησίων, Ριζούπολης και Γαλατσίου, στις 6.30 π.μ. από πλατεία Αμερικής, στις 6.40 π.μ. από πλατεία Κολιάτσου, στις 6.50 π.μ. από Αγία Βαρβάρα και στις 7 π.μ. από Βεΐκου και Γαλατσίου.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Δημητρίου, στις 6.30 π.μ. από το Νέο Τέρμα και στις 6.45 π.μ., από την Γυμναστική Ακαδημία Δάφνης.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Περιστερίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Αγ. Βαρβάρας, στις 7 π.μ., από το σταθμό Αγιος Αντώνιος του Μετρό.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καισαριανής, στις 7 π.μ., από την πλατεία Καισαριανής και στις 7.10 π.μ. από τον Αγιο Νικόλαο Καισαριανής.
  • Η αντίστοιχες Επιτροπές Ειρήνης, στις 7 π.μ. από την πλατεία Κοραή για Μαραθώνα και στις 2.30 μ.μ., από την πλατεία Κουμπάκη (γήπεδο Ιωνικού) για Αγία Παρασκευή (στάσεις σε Αγ. Νικόλα - Περιβολάκι - Κρατικό Νίκαιας).

Επίσης, πούλμαν δρομολογούν:

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Σμύρνης, στις 3.30 μ.μ., από τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ομήρου, προς την Αγ. Παρασκευή.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας, στις 4 μ.μ. από το Δημοτικό πάρκινγκ, για Αγία Παρασκευή.
Σε Θεσσαλονίκη, Ακτιο και Ξάνθη

Να συμμετέχουν μαζικά στην Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 30 Μάη, στις 10.30 π.μ. μπροστά στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, το φιλειρηνικό λαό της Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Η πορεία θα καταλήξει στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Επίσης, το Σάββατο 29 Μάη, οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής της Βορειοδυτικής Ελλάδας, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ καλούν σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στη ΝΑΤΟική βάση στο Ακτιο. Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Βόνιτσας.

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο υπίατρου Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι της Ξάνθης, διοργανώνουν την Κυριακή 30 Μάη στις 11 το πρωί η Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ, διαδηλώνοντας ενάντια στην αναχώρηση για το Κόσσοβο του 645 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού που εδρεύει στο Πετροχώρι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ