Παρασκευή 28 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να ακυρωθεί η κοινή άσκηση με το Ισραήλ

Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος

Να ακυρωθεί η διεξαγωγή στη χώρα μας κοινών αεροπορικών ασκήσεων της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδας με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, απαιτούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Μαυρίκος. Στην ερώτηση σημειώνεται:

«Σε μια περίοδο, κατά την οποία στη χώρα μας και διεθνώς κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες για τη συνεχιζόμενη βάναυση καταπάτηση των δικαιωμάτων του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι απειλές για στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν, διεξάγονται μέχρι τις 3 του Ιούνη σε Αιγαίο, Ιόνιο, νότια Κρήτη και ηπειρωτική Ελλάδα κοινές αεροπορικές ασκήσεις της πολεμικής αεροπορίας με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ. Οπως απροκάλυπτα ομολογείται, οι ασκήσεις αυτές γίνονται στα πλαίσια της προετοιμασίας της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ να βομβαρδίσει στόχους στο Ιράν.

Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη στρέφεται ενάντια στο λαό του Ιράν και σ' όλους τους λαούς της περιοχής και βρίσκεται σε αντίθεση με τη θέληση του λαού μας. Αλλωστε, η λαϊκή κατακραυγή είχε εκφραστεί σε παρόμοια άσκηση την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την κυβέρνηση: Τι μέτρα θα πάρει, ώστε να ακυρωθεί αμέσως η προκλητική αυτή άσκηση που όχι μόνον δεν έχει τίποτα το κοινό με την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, αλλά αντίθετα αποτελεί απαράδεκτη άμεση εχθρική πράξη και ενεργό συνδρομή σε επιθετική ενέργεια κατά κρατών και λαών, αφού συμμετέχει και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ