Παρασκευή 28 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Βερμπαλισμοί και αμετροέπεια

Τη «διέξοδο» της ενσωμάτωσης στο σύστημα έδειξε στο λαό και ο Αλ. Αλαβάνος, από τη χτεσινή αναιμική συγκέντρωση

«Να φύγει η κυβέρνηση - όχι στο χρέος - Ντομινίκ Στρος Καν Περσόνα Νον Γκράτα», με τέτοια συνθήματα - πυροτεχνήματα πραγματοποίησε χτες βράδυ συγκέντρωση ο - υπό τον Αλέκο Αλαβάνο - μισός ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν μια συγκέντρωση αναιμική, από την οποία εκφωνήθηκε σαν εναλλακτική πολιτική πρόταση - στην πραγματικότητα πρόταση αλυσοδέματος του λαού στο σύστημα - η αναβίωση του μεταπολιτευτικού ΠΑΣΟΚ, του οποίου ξέθαψαν ως και τα συνθήματα. Κι αυτή την πρόταση με αμετροέπεια και θράσος οι διοργανωτές την αντιστοίχησαν με το ΕΑΜ.

Ο Αλέκος Αλαβάνος απήθυνε κάλεσμα συνεργασίας στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά αλλά και στον «κοινωνικό χώρο του ΠΑΣΟΚ», αποσαφηνίζοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει η λεηλασία του, αλλά η από κοινού υπεράσπιση των ιδρυτικών αρχών του ΠΑΣΟΚ! Εδειξε όμως ότι εχθρεύεται το οργανωμένο και με ταξικό προσανατολισμό εργατικό λαϊκό κίνημα, προτρέποντας σε «αυτοοργάνωση» και σε «ειρηνικό αντάρτικο πόλεων». Κάλεσε ακόμα να γίνει η Ελλάδα σύμβολο, όπως η Πολωνία της «αλληλεγγύης».

Τέλος, παρά την περί του αντιθέτου φημολογία των προηγούμενων ημερών, διακηρύχθηκε ότι μένουν στο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν από τις γραμμές του την αυτόνομη δράση τους ως τη συγκρότηση του «εναλλακτικού πολιτικού υποκειμένου», του οποίου επεσήμαναν την ανάγκη, αφήνοντας ωστόσο κι αυτή τους την πρόταση γενική κι αόριστη. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν από την ηγεσία του ΣΥΝ - κατά παράβαση της επίσημης κατεύθυνσης - η Αυγή Θεοδόση, μέλος της ΚΠΕ και ο Β. Φιλάλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ