Κυριακή 28 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Σήμερα ο αγωνιστικός γιορτασμός στο Κιλελέρ

Σήμερα Κυριακή, 28 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, πραγματοποιείται η αγωνιστική εκδήλωση που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) για την 100ή επέτειο του Κιλελέρ. Η ΠΑΣΥ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να παρευρεθούν στην εκδήλωση για ν' αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές του αγροτικού ξεσηκωμού συνεχίζοντας τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς. Καλεί, επίσης, να συμμετάσχουν τους εργαζόμενους, τους υποαπασχολούμενους, τη νεολαία για να σταλεί το μήνυμα ότι ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς αφορά όλα τα λαϊκά στρώματα, αφού κοινά είναι τα προβλήματα, κοινός ο αντίπαλος, κοινοί και οι στόχοι.

Η ΠΑΣΥ καλεί σε συνέχιση των αγώνων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, με το πλαίσιο των αιτημάτων που προβλήθηκαν στην τελευταία μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση και είναι:

  • Μη διαχωρισμός των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη».
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
  • Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα.
  • Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.ά.
  • Πάγωμα των αγροτικών χρεών, για τρία χρόνια, με παραγραφή των πανωτοκίων.
  • Πλήρης ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.
  • Να μην ισχύει φορολογία ακίνητης περιουσίας στα χωράφια.
  • Να διπλασιαστούν οι συντάξεις του ΟΓΑ, να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, να χορηγείται σύνταξη χηρείας στους αγρότες και στις αγρότισσες και οι πολύτεκνες αγρότισσες να έχουν τα ίδια δικαιώματα που ισχύουν στις άλλες κατηγορίες πολυτέκνων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πλαίσιο διεκδικήσεων(2010-01-17 00:00:00.0)
Από τη Δευτέρα απλώνονται σε όλη τη χώρα οι κινητοποιήσεις(2010-01-09 00:00:00.0)
Την ερχόμενη βδομάδα οι κινητοποιήσεις(2008-11-28 00:00:00.0)
Αγωνιστικό κάλεσμα στους σταφιδοπαραγωγούς(2005-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ