Κυριακή 28 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κοροϊδεύει κτηνοτρόφους και εργαζόμενους

Με άσχημες προβλέψεις για την τιμή παραγωγού αλλά και την τελική τιμή καταναλωτή ξεκινά το «παζάρι» για τα αμνοερίφια, μεταξύ εμπόρων και κτηνοτρόφων ενόψει Πάσχα, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να επιδίδεται στο γνωστό επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, όπως άλλωστε έκαναν και οι προκάτοχοί της. Συγκεκριμένα, ενώ οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται σήμερα γύρω στα 5 ευρώ το κιλό και για τον καταναλωτή μπορεί να είναι διπλάσια ή και ακόμη παραπάνω, με τους μεγαλέμπορους να θησαυρίζουν, το υπουργείο ανακοινώνει τη δημιουργία «Επιτροπής Εκτάκτου Ανάγκης», για την αντιμετώπιση του συνηθισμένου φαινομένου των «ελληνοποιήσεων».

Πρόκειται για ξεκάθαρη υποκρισία, αφού ακόμη και αν υποθέσουμε ότι μπορεί αυτή η «Επιτροπή» να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, μιλάμε πραγματικά για «σταγόνα στον ωκεανό», αφού έτσι κι αλλιώς στην εγχώρια αγορά γίνονται αθρόες εισαγωγές πάσης φύσεως αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, σύμφωνα με τις επιταγές της ΚΑΠ και του ΠΟΕ. Ετσι, για την λαϊκή οικογένεια, που πλήττεται βαριά εξαιτίας της κυβερνητικής επιδρομής στο εισόδημά της, είναι πολύ πιο προσιτή και μάλλον αναγκαστική, η προμήθεια εισαγόμενων τροφίμων, και αμνοεριφίων, που οι τιμές τους είναι από αρκετά έως και πολύ χαμηλότερες από τα αντίστοιχα εγχώρια, εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων, που δεν είναι της ώρας να αναλυθούν.

Αυτή η κυβέρνηση, ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει, να στηρίξει τον φτωχό παραγωγό στην ύπαιθρο και την λαϊκή οικογένεια στα αστικά κέντρα. Οι κινήσεις για τα «μάτια του κόσμου» στις οποίες επιδίδεται, επί του προκειμένου η σύσταση της «Επιτροπής Εκτάκτου Ανάγκης», εκτός από βαρύγδουπο όνομα, δεν έχει να προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό στον εργαζόμενο λαό. Πραγματική «Ανάσταση» θα κάνει ο λαός όταν συνειδητοποιήσει και πιστέψει στην δύναμή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ