Κυριακή 31 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο

Γρηγοριάδης Κώστας

Με ένα πακέτο νέων σκληρών μέτρων, η κατά τα άλλα «σοσιαλιστική» κυβέρνηση της Ισπανίας του Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο (συνοδοιπόρου στη «σοσιαλιστική διεθνή» του δικού μας Γιώργου Παπανδρέου) σαρώνει τα λαϊκά δικαιώματα, προκειμένου το κεφάλαιο να βγει αλώβητο από την κρίση. Το μάρμαρο για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης καλείται να πληρώσει ο λαός, με ακόμα μεγαλύτερη ανεργία, φτώχεια, μείωση και περιορισμό των κατακτήσεων, περικοπές μισθών, παράταση του εργάσιμου βίου.

Η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα προωθήσει πρόταση για τη μεταρρύθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης που προβλέπει, ανάμεσα στα άλλα, την αύξηση κατά δύο χρόνια του ορίου συνταξιοδότησης, δηλαδή από τα 65 στα 67 χρόνια το 2013.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής δείχνουν τα τραγικά ποσοστά ανεργίας που υπάρχουν στην Ισπανία. Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός των ανέργων από τα τέλη του 2008 αυξήθηκε κατά 1,1 εκατομμύριο σε διάστημα ενός έτους και το ποσοστό ανεργίας έφθασε στο 18,83%. Αυτά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και όταν η δουλειά μιας μέρας και η διαδεδομένη μερική απασχόληση (πολύ περισσότερο από τη χώρα μας) δεν καταγράφονται ως ανεργία.


Κ. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ