Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10588

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙOI ΑΓΡΟΤΕΣ
Κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων

Τα μπλόκα των αγροτών της Νίκαιας και του Προμαχώνα καλούν για σήμερα σε σύσκεψη όσους συμφωνούν με το κοινό πλαίσιο δράσης.


ΣΕΛ.  16  -  19
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επιμονή και σχέδιο για την απεργία στις 10 Φλεβάρη

Πολύτιμο εργαλείο αποτελούν οι συνελεύσεις μέσα στους τόπους δουλειάς, όπου οι εργάτες καταλήγουν σε μέτρα για την επιτυχία της απεργίας.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΟΔΥΝΗΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών

ΚΚΕ: Είναι εντελώς ψευδής ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι τα άγρια μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνησή του σε συνεργασία με την ΕΕ είναι οδυνηρά για όλους. Είναι οδυνηρά μόνο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ξανά από το κράτος η υψηλή κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να επιβάλει τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα του «προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης», να επιβάλει, δηλαδή, τις σαρωτικές αντιλαϊκές «ανατροπές» που έχει δρομολογήσει τσακίζοντας τα λαϊκά δικαιώματα, επανέλαβε ο πρωθυπουργός στο 40ό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός της Ελβετίας. Ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε τις «δραματικές περικοπές», όπως τις χαρακτήρισε, στις κοινωνικές δαπάνες, τις μειώσεις των μισθών, αλλά και τις «χιλιάδες κομμένες θέσεις εργασίας» στο δημόσιο τομέα, σαν τα πρώτα επιτεύγματα της «νέας διακυβέρνησης», μιλώντας για σκληρά μεν, αλλά δίκαια μέτρα. Σημείωσε, ακόμη, ότι τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν οι «δομικές αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση και στο Φορολογικό». Αλλαγές που θα σηματοδοτήσουν τη χειροτέρευση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «STAGE»
Μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης και συντονισμού

Σε δυναμική κινητοποίηση έξω από τη Βουλή, προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι και απολυμένοι των προγραμμάτων «stage» από όλη την Ελλάδα, όπου θα παραμείνουν και το Σαββατοκύριακο. Οι διαδηλωτές έστησαν συμβολικά σκηνές, για να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθεί το αίτημά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

-- Ο Τριαντάφυλλος Γεροζήσης προσφέρει 1.000 ευρώ για το Μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

-- Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Μεσολογγίου προσφέρει 1.000 ευρώ για το Μνημείο.


Ενιαίο μέτωπο

Την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει ταχύτερα σε ακόμα πιο άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων και μεγαλύτερο πετσόκομμα των κοινωνικών παροχών προβάλλουν οι καπιταλιστές, τα επιτελεία τους και τα φερέφωνά τους των αστικών ΜΜΕ. Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και της δημιουργίας ανταποδοτικού και κεφαλαιοποιητικού συστήματος, στη ραγδαία εμπορευματοποίηση Υγείας - Παιδείας - Πρόνοιας, στις επιδοτήσεις των καπιταλιστών για επενδύσεις και θέσεις τάχα απασχόλησης με τα λεφτά που δίνουν οι εργάτες για προστασία των ανέργων, στους οποίους δίνει ελεημοσύνη με κουπόνια για ένα πιάτο φαΐ, στην παραπέρα επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας για αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης... Ενιαία, σφοδρή καθολική η επίθεση του κεφαλαίου. Ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων στις πόλεις. Να εκφραστεί στη μεγάλη απεργία του ΠΑΜΕ στις 10 του Φλεβάρη. Ολοι μαζί σαν μια γροθιά, εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και, οπωσδήποτε, νέοι, φοιτητές, άνεργοι, σε ενιαίο μέτωπο. Μόνο σ' αυτό υπάρχει η ελπίδα για τη ζωή τους, το μέλλον τους και των παιδιών τους.



ΟΜΟΣΠ. ΕΡΓΑΖ. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Ξεκινά σήμερα το 11ο Συνέδριο

ΣΕΛ.  14
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων στις 10 Φλεβάρη

ΣΕΛ.  10  -  11
ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Εντείνεται η αντιασφαλιστική επίθεση

ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ