Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 31 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10589

Ο «Ριζοσπάστης» και ο «902» συμμετέχουν στην απεργία στις 10 Φλεβάρη

Μπροστά και στην απεργία της 10ης Φλεβάρη που έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, ο κάθε κομμουνιστής - κομμουνίστρια, κάθε μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οπαδοί δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την επιτυχία της. Χωρίς καμιά υποχώρηση και συμβιβασμό στον ταξικό και πολιτικό αντίπαλο, με πίστη στις αρχές και τις ιδέες μας. Η ενιαία καθολική επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ, με τη συνδρομή της ΝΔ, τη φιλοκαπιταλιστική ταχτική του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού ξεδιπλώνεται καθημερινά όλο και εντονότερη. Ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση της εργατικής τάξης στη μεγάλη απεργία του ΠΑΜΕ στις 10 του Φλεβάρη. Εμείς που είμαστε ταγμένοι, με τη δική μας συνειδητή απόφαση, να συμβάλλουμε καθημερινά από το μετερίζι του «Ριζοσπάστη» και του «902» στην πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ για την υπόθεση της εργατικής τάξης, που είμαστε κομμάτι της οργανωμένης πολιτικής πρωτοπορίας της, του ΚΚΕ, συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην απεργία.


ΣΕΛ.  3

ΕΝΙΑΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ για την επιτυχία της απεργίας του ΠΑΜΕ στις 10 Φλεβάρη

Η κυβέρνηση προχωρά σε αντιδραστικές, αντεργατικές αναδιαρθρώσεις για τη δημιουργία φτηνής εργατικής δύναμης για το κεφάλαιο και μέτρα για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία χρήμα, προκειμένου να επιδοτήσει τους καπιταλιστές για επενδύσεις. Με κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, μείωση μισθών και συντάξεων, ραγδαία εμπορευματοποίηση Υγείας - Παιδείας - Πρόνοιας, παραπέρα επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Στους ανέργους δίνει ελεημοσύνη με κουπόνια για ένα πιάτο φαΐ. Υπάρχει αναβρασμός στους εργαζόμενους από την καθολική επίθεση κεφαλαίου, κυβέρνησης, τη φιλοκαπιταλιστική στάση του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να δώσουμε τη σπίθα που θα ενεργοποιήσει την ανεξάντλητη δύναμή τους, κάνοντας δική τους υπόθεση την απεργία. Δική τους απόφαση. Και την οργάνωσή της. Με πρωτοπόρα δράση στους τόπους δουλειάς, στις εργατογειτονιές. Στην ενιαία καθολική αντιλαϊκή επίθεση, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων. Να εκφραστεί στη μεγάλη απεργία του ΠΑΜΕ στις 10 του Φλεβάρη. Ηδη πυκνώνουν τα συνδικάτα που αποφασίζουν και οργανώνουν τη μάχη.


ΣΕΛ.  10,   12   -   16

Eurokinissi

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙOI ΑΓΡΟΤΕΣ
Ο αγώνας τους αφορά όλο το λαό

Στην τρίτη βδομάδα μπαίνουν αύριο οι κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγωνιζόμενων αγροτών. Αύριο η αγωνιζόμενη αγροτιά της Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Μεγάλο συλλαλητήριο με την ευκαιρία της έκθεσης «ΑΓΡΟΤΙΚΑ» διοργανώνει η ΠΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 6 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο Αγαλμα Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  18   -   21

Προσφορά

Ο αντιστασιακός αγωνιστής Παναγιώτης Βαζούρας, προσφέρει στο ΚΚΕ, 9η δόση, ακόμα 1.000 ευρώ ενίσχυση.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ
Να πληρώσουν κράτος και κεφάλαιο για την Κοινωνική Ασφάλιση

ΣΕΛ.  6  -  9
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΕΒΕ
Στις 10 του Φλεβάρη κατεβάζουν τα ρολά

ΣΕΛ.  14,   16

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ