Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διαχειριστική κριτική και επί της ουσίας στήριξη

Με αφορμή τις 100 μέρες διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, αυξάνει την πίεση για ακόμα πιο αντιδραστικά μέτρα

«Πρόβλημα ακυβερνησίας» (!) διαπιστώνει ο Α. Σαμαράς προκειμένου να αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση, αλλά και να δικαιολογήσει την απόφασή του να βάλει πιο γερές πλάτες για να προχωρήσει η νέα αντιλαϊκή επίθεση. «Το πρόβλημα δεν είναι οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ που διαψεύστηκαν. Είναι η ακυβερνησία που εγκαθιδρύθηκε», αποφάνθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωση που έκανε χτες, απαντώντας ουσιαστικά στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, δίχως ωστόσο να κάνει αναφορά σε αυτή.

Αναφερόμενος στις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ότι «το πρόβλημα δεν είναι "οι πρώτες 100 ημέρες" που χάθηκαν, είναι οι μέρες που έρχονται», αποφεύγοντας ωστόσο να επαναλάβει την εκτίμησή του ότι «δεν υπάρχει πλέον χρόνος για ανοχή και υπομονή για την κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό», που έκανε την προηγούμενη μέρα μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ.

Ο Α. Σαμαράς επανέλαβε τη συναίνεση και τη στήριξη του κόμματός του στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας ότι «το πρόβλημά μας δεν είναι να αποτύχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - αυτό το καταφέρνει από μόνη της - το πρόβλημα είναι να στηρίξουμε την Ελλάδα, την οικονομία της, την κοινωνική συνοχή της, την ασφάλειά της, το ηθικό των καθημερινών ανθρώπων».

Από την άλλη διαπίστωσε ότι «είναι δύσκολο να κάνεις αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που αντιπολιτεύεται τόσο θεαματικά τον ίδιο τον εαυτό της και δείχνει τέτοια ανεξάντλητη εφευρετικότητα να ...αυτοαναιρείται κάθε μέρα», επικαλούμενος και το φιάσκο, όπως το χαρακτήρισε, της τροπολογίας για τις γονικές παροχές.

ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ

«Αφωνία και παθητική στάση απέναντι στα κελεύσματα των κυρίαρχων ευρωπαϊκών κύκλων και χρηματαγορών», προσάπτει στην κυβέρνηση ο ΣΥΝ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού χτες, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την επιλογή του να ασκεί επιδερμική κριτική στο ΠΑΣΟΚ, καθόλα καλοδεχούμενη απ' αυτό.

Την προθυμία του να συνδράμει το κυβερνητικό έργο εξέφρασε χτες ο ΛΑ.Ο.Σ. διά του εκπροσώπου του, ο οποίος σχολιάζοντας τις πρώτες 100 μέρες του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Ας πάψουν επιτέλους, τα δύο μεγάλα κόμματα να ρίχνουν ευθύνες το ένα στο άλλο για την κατάντια και να κοιτάξουμε όλοι μαζί να βγάλουμε τον τόπο από το τέλμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μη σκορπίσει στα αναχώματα η λαϊκή ψήφος(2012-04-14 00:00:00.0)
Ρατσιστικό ντελίριο(2012-03-28 00:00:00.0)
Με ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. θέλει να τσακίσει το λαό(2011-11-15 00:00:00.0)
Η αντικομμουνιστική υστερία του ΛΑ.Ο.Σ.(2010-07-17 00:00:00.0)
«Συνδαιτυμόνες» στον αποπροσανατολισμό(2009-10-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ