Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10573

ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Νέα βάρη στο λαό και αντιασφαλιστικά σχέδια

Μαζί με το τσεκούρωμα των παροχών και των συντάξεων προετοιμάζουν νέους φόρους και «παραφόρους», νέες αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  9

Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ απαιτεί δράση για την επιτυχία της απεργίας με το ΠΑΜΕ

ΚΚΕ: Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι συνυπεύθυνοι για τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα λαϊκά στρώματα. Συνεργάτες και συνένοχοι είναι και τώρα στη νέα αντιλαϊκή θύελλα που εξαπολύουν

Ο Γ. Παπανδρέου, στη χτεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Bαν Ρομπάι, εξάγγειλε μπαράζ νέων φόρων, άγριες περικοπές στις λεγόμενες κοινωνικές παροχές, μέτρα στα πλαίσια «της στρατηγικής της Λισαβόνας, για την εργασία, την απασχόληση και την ανάπτυξη», που σημαίνει παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας. Ολα για την υπερκερδοφορία του κεφαλαίου, στο όνομα του περιορισμού των «δημοσιονομικών ελλειμμάτων» και της εξόδου από την κρίση. Η ΝΔ συμφωνεί και πιέζει για πιο γοργούς ρυθμούς στην αντιλαϊκή επίθεση. Οι εργαζόμενοι ακόμη πιο αποφασιστικά, σε κάθε τόπο δουλειάς, να οργανώσουν τη δράση για την επιτυχία της απεργίας το Φλεβάρη και να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με ασφαλιστικά δικαιώματα. Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά να δώσουν ισχυρή απάντηση στην επίθεση μονοπωλίων - κυβέρνησης και ΕΕ. Να μην παγιδευτούν στο δρόμο που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Καμιά συναίνεση και ανοχή. Ανυπακοή και αντεπίθεση για την ανατροπή του «ευρωμονόδρομου», για τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα, τη λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  7  -  8

Eurokinissi

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νέοι δρόμοι για μπίζνες στα καμένα

Ψευδεπίγραφος είναι ο τίτλος του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την «προστασία δασών και δασικών εκτάσεων του νομού Αττικής», που από χτες συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, αφού υποτίθεται ότι θέλει να προστατεύσει τις καμένες περιοχές, αλλά με μια σειρά άρθρων του προβλέπει διάφορες εξαιρέσεις, οπλίζοντας τα χέρια των εμπρηστών και διευκολύνοντας νέες μπίζνες στα καμένα.


ΣΕΛ.  24

Στο απόσπασμα

Η επιτροπή διαλόγου για το Ασφαλιστικό στήνει καρμανιόλα με: Επιβολή φόρου για την Ασφάλιση, είτε στα εισοδήματα, είτε με τον ΦΠΑ καταναλωτικών προϊόντων, είτε και τα δύο μαζί, δηλαδή επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων. «Κεφαλαιοποιητικό σύστημα» στην κύρια και επικουρική σύνταξη, παραδίδοντας τα οικονομικά των Ταμείων στο κεφάλαιο. Μόνον η χασούρα από το τζογάρισμα δείχνει ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν για αμφίβολα ασφαλιστικά δικαιώματα. Δημιουργία ενιαίου καθεστώτος απονομής συντάξεων σε «νέους» και παλιούς ασφαλισμένους και κοινούς όρους μεταξύ όλων των Ταμείων, που θα οδηγήσουν σε συνολική και καθολική υποβάθμιση συντάξεων και παροχών. Ο εργαζόμενος που ο εργοδότης δεν ασφαλίζει, εάν μετά από εύλογο χρόνο δεν έχει καταγγείλει το γεγονός, ο χρόνος εργασίας του δε θα αναγνωρίζεται ασφαλιστικά. Και «χαμένος και δαρμένος». Κυβέρνηση, ΓΣΕΕ- ΣΕΒ είναι αδίστακτοι. Πάνε να απαλλάξουν μεγαλοεργοδότες και κράτος από τις εισφορές και τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, ρίχνοντας τα βάρη στο λαό. Στο τέλος, οι εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς ασφάλιση και σύνταξη.



ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙOI ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Τη Δευτέρα το μπλόκο στη Νίκαια

ΣΕΛ.  18  -  19
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Παράσταση στην πολωνική πρεσβεία

ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ