Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Εγκώμια στην ιμπεριαλιστική κατοχή

Προκλητικός ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, προσπάθησε να ταυτίσει το «εθνικό συμφέρον» με τη συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα για τους λαούς σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή

Οι Ελληνες στρατιώτες καμιά δουλειά δεν έχουν έξω από τα σύνορα της χώρας. Η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς στρατούς κατοχής μόνο δεινά μπορεί να σημαίνει για τους λαούς της περιοχής

Motion Team

Οι Ελληνες στρατιώτες καμιά δουλειά δεν έχουν έξω από τα σύνορα της χώρας. Η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς στρατούς κατοχής μόνο δεινά μπορεί να σημαίνει για τους λαούς της περιοχής
Το δόγμα της ενεργού ελληνικής εμπλοκής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις επιβεβαίωσε κατά τη χτεσινή του επίσκεψη στις ελληνικές στρατιωτικές μονάδες που εδρεύουν στο υπό ΝΑΤΟική κατοχή Κοσσυφοπέδιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του για την ανταλλαγή ευχών με αφορμή τις γιορτές.

«Η Ελλάδα - είπε - όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει, είναι δυναμικά παρούσα στις διεθνείς ειρηνευτικές επιχειρήσεις, με σεβασμό στις διεθνείς και συμμαχικές υποχρεώσεις της, αλλά πάνω απ' όλα με ενδιαφέρον για την υπεράσπιση των εθνικών της συμφερόντων σε μια περιοχή που γνώρισε πολύ πρόσφατα τον πόλεμο, το αίμα, τις συγκρούσεις». Επαναλαμβάνοντας το νεοταξικό ιμπεριαλιστικό δόγμα, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας πρόσθεσε: «Στόχος μας ως χώρα είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε το δυναμικό ειρηνικό «παρών» στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, στο Κόσσοβο, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής δύναμης, όπως εξάλλου το κάνουμε και σε άλλες ειρηνευτικές αποστολές, όπου χρειάζεται στον κόσμο. Γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα εξυπηρετεί καλύτερα τα εθνικά της συμφέροντα όταν συμμετέχει και συμβάλλει ενεργά στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περιοχή εξαιρετικής γεωστρατηγικής σημασίας, όπως είναι τα Δυτικά Βαλκάνια».

Με άλλα λόγια, ο Π. Μπεγλίτης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι με τη συμβολή και των ελληνικών κυβερνήσεων διαμελίστηκε η Γιουγκοσλαβία και δημιουργήθηκε το προτεκτοράτο του Κοσσυφοπεδίου. Σ' αυτό το πλαίσιο προσπάθησε με προκλητικό τρόπο να ταυτίσει τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου με τους εργαζόμενους και το λαό της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας «εθνικό συμφέρον» την εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που στόχο έχουν να ανοίξουν και να διατηρήσουν το έδαφος για υπερκερδοφόρες επιχειρήσεις στην περιοχή των Βαλκανίων.

Τα όσα ανέφερε ο Π. Μπεγλίτης, είναι σε εφαρμογή των κυβερνητικών διακηρύξεων σύμφωνα με τις οποίες, όπως είπε πρόσφατα ο υπουργός Αμυνας Ευ. Βενιζέλος, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα τηρήσει στο ακέραιο τις «διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας» σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, όπως οι ιμπεριαλιστικές αποστολές και οι στρατοί κατοχής με τη σημαία του ΝΑΤΟ. Αλλά και ότι θα προχωρήσει τις αναπροσαρμογές στις Ενοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τις ΝΑΤΟικές κατευθύνσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι παρούσα από την πρώτη στιγμή της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο, το 1999, με δύναμη περίπου 1.500 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αριθμός που έκτοτε διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Να σημειωθεί ότι συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, αυτή την περίοδο 2.100 στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν στις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, ενώ σημαντικός είναι ο αριθμός των μέσων και των οπλικών συστημάτων που έχουν διατεθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Πολεμικό Ναυτικό σε μόνιμη βάση έχουν διατεθεί πέντε βασικές μονάδες (φρεγάτες, υποβρύχια κλπ). Το συνολικό κόστος γι' αυτές τις αποστολές ξεπερνάει σε ετήσια βάση τα 300 εκατομμύρια ευρώ και αυτό αφορά μόνο στις λειτουργικές δαπάνες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενεργητική προσήλωση στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς(2010-11-08 00:00:00.0)
Στην «μπαρουταποθήκη» των Βαλκανίων(2007-09-12 00:00:00.0)
Βίοι παράλληλοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ(2007-08-15 00:00:00.0)
Στο Αφγανιστάν για διαπιστευτήρια(2005-01-26 00:00:00.0)
«Υπερήφανος» για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις(2004-05-25 00:00:00.0)
Προβλέπεται αύξηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων(2003-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ