Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΗΣΥΧΙΑ: «Οι επόμενες τριάντα ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον της χώρας. Ολα είναι ζήτημα επιλογών και αποφάσεων. Και φαίνεται πως ήρθε η ώρα γι' αυτές. Είναι ζήτημα ευθύνης και υποχρέωσης απέναντι στον τόπο να τις λάβει ο κ. Παπανδρέου. Αλλιώς το ελληνικό πάθημα θα γίνει μόνιμο μάθημα και άσκηση διαρκείας στα πανεπιστήμια του κόσμου» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

ΔΙΣΕΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: «Τρεις μέρες μας χωρίζουν από τον καινούργιο χρόνο που όλα δείχνουν ότι θα είναι δίσεκτος και επώδυνος για την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Η χώρα θα τεθεί από τον Μάρτιο σε καθεστώς επιτήρησης γεγονός που σημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να πάρει διαρκή και αποτελεσματικά μέτρα για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών (...) Γενική είναι η εκτίμηση ότι από τις πρώτες μέρες του 2010 θα αρχίσει το ματς (...) Ο κόσμος που ζει με την αβεβαιότητα για το αύριο (...) κάνει πλέον περικοπές και στα έξοδα για τη διατροφή του» (ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

ΠΟΙΑ ΤΑΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ; «Με την επιστολή που θα στείλει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ (...) επισημοποιεί την πρόθεση των συνδικάτων να προχωρήσουν στη σύναψη συμφωνιών για τις αυξήσεις "δύο ταχυτήτων" (...) Για τον κατώτατο μισθό που βρίσκεται χαμηλά (740 ευρώ σήμερα) με ειδική "συμφωνία μιας ημέρας" θα δίνει εφάπαξ αύξηση περί τα 60 ευρώ (...) Μια πολύ χαμηλότερη (...) θα αφορά τους αμειβόμενους με την ΕΓΣΣΕ οι οποίοι έχουν και πολυετίες (...) Θα δηλώσει πρόθυμη να διεκδικήσει από κοινού με τις εργοδοτικές οργανώσεις μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων (...) Τη λύση δεν αποκλείουν κύκλοι των εργοδοτικών οργανώσεων (...) Εκτιμούν την κίνηση της ΓΣΕΕ καθώς όπως τονίζουν "εμμέσως αναγνωρίζεται η ανάγκη να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και να μην αποτελέσει η ΕΓΣΣΕ τον πιλότο για τις ελάχιστες αυξήσεις μισθών σε κλαδικό επίπεδο» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΑΣΧΕΤΟ: «Σύμφωνα με την επιστολή του παραιτηθέντος δημάρχου (...) "έχουν στηθεί επικερδείς επιχειρήσεις πάνω στα σκουπίδια με την ανοχή της πολιτείας" (...) Οπως σημειώνει, "τα σκουπίδια του Γυθείου ταξιδεύουν εκτός Πελοποννήσου με 3.000 ευρώ το δρομολόγιο όταν τα ανταποδοτικά τέλη στο δήμο δεν υπερβαίνουν το 1/5 του ποσού που απαιτείται για την αποκομιδή των απορριμάτων με αυτό το σύστημα. Το άνοιγμα αυτής της ψαλίδας δεν μπορεί να καλυφθεί με έκτακτες εισφορές και αύξηση των δημοτικών τελών"» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ