Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το άλλοθι των παραπομπών

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου παρέπεμψε προς επανεξέταση στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) την αίτηση του νοσηλευτηρίου " Ερρίκος Ντυνάν " να έχει τη δυνατότητα παροχής ειδικότητας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)» ανέφερε προχτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Κι όμως την απόφαση για την αναπομπή υπέγραψε η νυν υπουργός Υγείας, επικαλούμενη -μεταξύ των άλλων- και απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (4/11/2009)- που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 18/12/2009, με αριθμό φύλλου 2469. Η αναπομπή είναι η δεύτερη που κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθώς το υπουργείο Υγείας είχε αναπέμψει στο ΚΕΣΥ για επανεξέταση και απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τη δυνατότητα απονομής της ειδικότητας στη Βιοπαθολογία από το «Ερρίκος Ντυνάν».

Παρά τις αναπομπές, και τις όποιες προσδοκίες μπορούν να γεννήσουν αυτές, με δεδομένο ότι το υπουργείο Υγείας δεν αμφισβητεί τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, τέτοιες ενέργειες δεν αποτρέπουν την ένταση εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας. Γι' αυτό και οι όποιες αποφάσεις του ΚΕΣΥ θα λειτουργήσουν ως άλλοθι στην απόφαση των επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας για παραπέρα αύξηση των δραστηριοτήτων και των κερδών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ