Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θλιβεροί οι «πρόθυμοι» της ΕΤ 1

Τη συνδρομή της στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης του σοσιαλισμού και των Κομμουνιστικών Κομμάτων, κατέθεσε χτες βράδυ η ΕΤ1, παρουσιάζοντας μια «παράσταση» για τα 20 χρόνια απ' την πτώση του τείχους, με την επιμέλεια του δημοσιογράφου Γ. Μαλούχου και «πρωταγωνιστές» τους Ευτυχία Φαράκου, Περ. Κοροβέση, Στ. Μάνο και Γ. Ξένο. Ολοι τους πρόθυμοι να «εκλαϊκεύσουν» τα βασικά στοιχεία της αντισοσιαλιστικής ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας, αναμασώντας τα περί «ανελευθερίας» που υποτίθεται βίωναν οι ανατολικογερμανοί και των «περιορισμών» που υφίσταντο, για να αποδώσουν εκεί την πτώση του τείχους και κατ' επέκταση την ανατροπή - κατ' αυτούς κατάρρευση - του σοσιαλισμού. Αποσιωπώντας πλήρως και σκόπιμα την πολύμορφη, χρόνια, ιμπεριαλιστική επέμβαση, που συντέλεσε μαζί βεβαίως με λάθη της σοσιαλιστικής εξουσίας στην επικράτηση της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και στη ΓΛΔ.

Από αυτή τη σκοπιά, ήταν παραπάνω από αναμενόμενο μεγάλο μέρος της εκπομπής να «αφιερωθεί» στο ΚΚΕ, για το οποίο δεν τσιγκουνεύτηκαν χαρακτηρισμούς. Τόσους ώστε να δικαιούται κανείς να πει με σιγουριά ότι η εκπομπή (όπως άλλωστε και το γενικότερο σόου που στήνουν αυτές τις μέρες οι πειθήνιοι εκφραστές του κεφαλαίου για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους στο Βερολίνο) στήθηκε για να «αναλύσει» το χτες με το το βλέμμα στραμμένο στο τσάκισμα της κομμουνιστικής ιδεολογίας, πολιτικής και δράσης. Σε τελευταία ανάλυση, να συμβάλλει στη χειραγώγηση των εργαζομένων στην αστική πολιτική και την υποταγή τους στην καπιταλιστική εκμετάλλευση. Πράγμα αναμενόμενο, καθώς ο στόχος κατασυκοφάντησης του σοσιαλισμού και των αγώνων που σήμερα εμπνέει, δεν μπορεί να υπηρετηθεί δίχως χτύπημα του Κόμματος που τον υπερασπίζεται, αναδεικνύοντας την τεράστια προσφορά του στην ανθρωπότητα και μάχεται για τη σοσιαλιστική προοπτική. Αυτή την αποστολή ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν χτες οι καλεσμένοι του Μαλούχου, δοκιμασμένοι όλοι στην υπονόμευση του ΚΚΕ. Και μάλιστα, με ψέματα περί λογοκρισίας του Γ. Φαράκου στα περί ανανέωσης, τα οποία ο ίδιος «ανακάλυψε» - τουλάχιστον εκφράζοντάς τα δημόσια - όχι τότε που του τα απέδωσαν, αλλά πολύ αργότερα, όταν έγινε ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και συνέβαλε στα μέγιστα στην πάλη για τον αφανισμό του Κόμματος. Με τον ίδιο στόχο κατέφυγαν και στη συκοφάντηση του Χ. Φλωράκη. Ολοι τους πιστοί στο προσωπείο της «ανανέωσης», που έκανε σημαία της η αντεπανάσταση για να γκρεμίσει ό,τι πιο μεγάλο κατέκτησε στην ιστορία της η ανθρωπότητα.

Τι και αν η «ανανέωση» δοκιμάστηκε σε Γαλλία, Ιταλία και απέτυχε στρέφοντας, με τη συμβολική των «ανανεωμένων» κομμουνιστικών κομμάτων που την εφάρμοσαν, τους λαούς στην αγκαλιά των Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι, δηλαδή στην ενσωμάτωση. Τι και αν η «ανανέωση» αυτών των κομμάτων τα οδήγησε να συμμετέχουν σε κυβερνήσεις που βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία. Αλλά είπαμε. «Ελευθερία» και «δημοκρατία» είναι το δόγμα τους. Δηλαδή, αστική ελευθερία και δημοκρατία να εκμεταλλεύεται τους λαούς μια χούφτα ιδιοκτητών μονοπωλίων. Ψιλά γράμματα για τους επιφανείς καλεσμένους στην εκπομπή της «ανανέωσης».

Ο σοσιαλισμός που γνώρισε η ανθρωπότητα, τα διδάγματα του οποίου μπορούν και θα αποτελέσουν αλάνθαστο οδηγό δράσης του εργατικού, λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος, η τεράστια προσφορά του για να γευτούν λαοί απ' άκρη σ' άκρη του κόσμου πρωτόγνωρα επιτεύγματα, σπουδαίες κατακτήσεις, δε διαγράφεται. Δεν μπορεί να τη διαγράψει η συστηματική χρόνια προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών. Πόσο μάλλον μια «παρέα» προθύμων για την κατασυκοφάντησή του, για την ακύρωσή του κυρίως ως προοπτική. Αλλωστε, ακόμα κι ένα τέτοιο κακέκτυπο «δημοσιογραφικής» δουλειάς, δεν μπόρεσε να αποσιωπήσει το υψηλό βιωτικό επίπεδο που απολάμβανε ο λαός της Ανατολικής Γερμανίας. Ο σοσιαλισμός απέδειξε την ανωτερότητά του. Οσο κι αν αυτό δεν αρέσει στις διάφορες «συμμαχίες των προθύμων» που πασχίζουν για τη σπίλωσή του.


Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ