Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο καπιταλισμός τέχνας κατεργάζεται

Ουρές έκαναν χτες οι άνεργοι στη Νέα Υόρκη ώστε να συμπληρώσουν αιτήσεις για εύρεση εργασίας σε μία εταιρεία που πρόσφερε θέσεις εργασίας. Τι το παράξενο θα αναλογιστεί κανείς σε μία πόλη και μία χώρα που δονείται από το εύρος και το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης.

Εντούτοις γίνεται είδηση από τα εξής στοιχεία: α) Εκατοντάδες άνεργοι έσπευσαν για μόλις 5 προσφερόμενες θέσεις εργασίας και β) έσπευσαν απαντώντας στην αγγελία: «Ζητούνται ενθουσιώδεις υποψήφιοι για να εργαστούν σε δημόσιες τουαλέτες της κεντρικής Νέας Υόρκης. Μισθός ικανοποιητικός».

Θα αναλογιστεί πάλι κάποιος: Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή.

Εντούτοις, δεν πρόκειται για πραγματική θέση εργασίας αλλά για διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας που παρασκευάζει χαρτί υγείας, της «Charmin», η οποία έβαλε την αγγελία ότι θα πραγματοποιήσει ανοικτή ακρόαση σε όσους κάνουν αίτηση προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να εργαστούν στις δημόσιες τουαλέτες της Times Square, αφού ο μισθός που προσφέρεται είναι 10.000 δολάρια για εργασία έξι εβδομάδων. Οι πέντε ...τυχεροί υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα πρέπει να υποδέχονται στην είσοδο τους επισκέπτες και να καταγράφουν τις εντυπώσεις τους από την ιδιαίτερη αυτή εμπειρία σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, δηλαδή να μεταδίδονται μέσω του διαδικτύου και η εταιρεία να διαφημίζεται εντελώς δωρεάν σε εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια ανθρώπους. Εξάλλου η «Charmin» είναι η εταιρεία που για διαφημιστικούς λόγους εγκατέστησε τις εν λόγω δημόσιες τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των τουριστών που κατακλύζουν το Μανχάταν στη διάρκεια των διακοπών. Ο καπιταλισμός τέχνας ...κατεργάζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ