Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πόλεμος συμφερόντων

Μαίνεται ο πόλεμος των επιχειρηματιών για το κερδοφόρο «φιλέτο» της πώλησης μαιευτικών υπηρεσιών. Το νέο επεισόδιο στην κόντρα, που εξελίσσεται στο ελεύθερο πεδίο που δημιουργεί η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποτελεί η αποστολή εξώδικου από τον πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη, προς τις επιχειρήσεις «Ιασώ», «Μητέρα» και «Λητώ».

Υπενθυμίζεται ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να λειτουργήσει μαιευτική κλινική σε συνεργασία με το «Ιατρικό Κέντρο». Ακολούθησε εξώδικο από το «Ιασώ» και το «Υγεία» προς το υπουργείο Υγείας θέτοντας ζήτημα νομιμότητας της άδειας λειτουργίας του μαιευτηρίου του «Ντυνάν». Μετά από αυτά, ο Α. Μαρτίνης κατέθεσε εξώδικο στο οποίο αναφέρει ότι οι τρες εταιρείες, που συνιστούν ολιγοπώλιο στον τομέα της μαιευτικής και γυναικολογίας, έχουν επιδοθεί σε λυσσώδη πολεμική κατά του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», γιατί τόλμησε να επεκτείνει την δραστηριότητά του στον τομέα που τις ενδιαφέρει επιχειρηματικά.

Την ίδια ώρα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παραμένει ουσιαστικά θεατής στην κόντρα. Αλλωστε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως προηγούμενα και της ΝΔ, έχουν ξεκαθαρίσει ότι στηρίζουν τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας. Ετσι και οι επιχειρηματίες λειτουργούν στην «ελεύθερη αγορά» της Υγείας, σαν να βρίσκονται σε... ξέφραγο αμπέλι και διαγκωνίζονται για το ποιος θα καρπωθεί το κέρδος απ' την εκμετάλλευση της λαχτάρας των ζευγαριών για την απόκτηση παιδιού. Μιας διαδικασίας που ως κοινωνικό αγαθό θα έπρεπε να προσφέρεται δωρεάν από το κράτος, μέσα από αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ