Κυριακή 11 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μπάρακ Ομπάμα

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Η επιτροπή του βραβείου Νόμπελ επέλεξε για το Νόμπελ ειρήνης 2009 τον Μπάρακ Ομπάμα, τον πρώτο Αφροαμερικανό Πρόεδρο των ΗΠΑ, γιατί, με μόλις ...οκτώ μήνες στην εξουσία, αναγνώρισε τις ιδιαίτερες προσπάθειές του στο πεδίο της διεθνούς διπλωματίας και στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των λαών!

Το φετινό Νόμπελ βγάζει μάτια, αφού δόθηκε για τις «εκδηλωμένες προθέσεις» και όχι φυσικά για πράξεις ή έργο που μέχρι σήμερα έστω και τυπικά ήταν «το βασικό κριτήριο της επιτροπής» για τη βράβευση υποψηφίων, όπως ...ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Το φετινό βραβείο Νόμπελ αποκαλύπτει και τον πραγματικό σκοπό και την υποκρισία αυτών των βραβείων που είναι στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού. Ετσι ο Μπάρακ Ομπάμα βραβεύτηκε για το έργο του, που είναι πλούσιο παρότι βρίσκεται στο Λευκό Οίκο μόλις οκτώ μήνες. Ποιο είναι αυτό το έργο; Η διαιώνιση του πολέμου στο Ιράκ, η διεύρυνση του πολέμου στο Αφγανιστάν αλλά και στο Πακιστάν, το ματοκύλισμα των λαών τους. Αυτά τα εγκλήματα συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση παρά τη σφοδρή αντίθεση του αμερικανικού λαού. Οπως και οι συνεχώς διογκούμενες στρατιές ανέργων και φτωχών στις ΗΠΑ που πρέπει πλέον να επιβιώσουν με τα «οράματα του προέδρου», τη στιγμή που τα ομοσπονδιακά κονδύλια κατατέθηκαν σωρηδόν στο βωμό της διάσωσης του κεφαλαίου. Και τα τελευταία φιλειρηνικά «επιτεύγματα» είναι το πραξικόπημα στην Ονδούρα και η εγκατάσταση περισσότερων αμερικανικών βάσεων στην Κολομβία...


Χρ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ