Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Αντίσταση στα μέτρα που στοχοποιούν τον εχθρό λαό

Ανακοίνωση για τα τελευταία αντιδραστικά νομοθετήματα της κυβέρνησης και τις πολιτικές διώξεις σε βάρος βουλευτών του ΚΚΕ

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στα μέτρα, που στόχο έχουν να θωρακίσουν την εξουσία των μονοπωλίων, απευθύνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση»

Eurokinissi

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στα μέτρα, που στόχο έχουν να θωρακίσουν την εξουσία των μονοπωλίων, απευθύνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση»
Να ακυρώσει στην πράξη τα παλιά και νέα κατασταλτικά μέτρα θωράκισης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, καλεί το λαό η «Δημοκρατική Συσπείρωση», κάνοντας αναφορά στα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης (νομιμοποίηση ηλεκτρονικού χαφιεδισμού μέσω καμερών, δημιουργία τράπεζας DND, αλλαγή στην διοίκηση της ΕΥΠ), καθώς και στις προσπάθειες παρεμπόδισης της δράσης των βουλευτών του ΚΚΕ μέσω αιτήσεων για άρση της ασυλίας τους από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ''Δημοκρατική Συσπείρωση'' καταγγέλλει τα νέα αυταρχικά μέτρα καταστολής, που αποτελούν ένα ακόμη επικίνδυνο κρίκο στην αλυσίδα θωράκισης του συστήματος.

1. Η τροπολογία για τις κάμερες έχει στόχο την άρση κάθε εμποδίου στη γενικευμένη, προληπτική παρακολούθηση του ελληνικού λαού και στην επεξεργασία των καταγραφών των καμερών από οποιαδήποτε μυστική ή φανερή αστυνομική υπηρεσία, ελληνική ή διεθνή. Δεν έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση του εγκλήματος. Στη Μ. Βρετανία οι 5.000.000 κάμερες δεν μείωσαν την εγκληματικότητα, ούτε συνέβαλλαν στη σύλληψη των ''τρομοκρατών'' της 7ης Ιουλίου 2005.

2. Η λήψη γενετικού υλικού σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης ενός απλού πλημμελήματος - αντί κακουργημάτων ή σοβαρών πλημμελημάτων που ίσχυε μέχρι τώρα - και η δημιουργία αρχείων με γονιδιακό αποτύπωμα (DNA) - αντί για την καταστροφή του που ίσχυε μέχρι τώρα - δεν αποτελούν ελληνική πρωτοτυπία, αλλά προσαρμογή στη γνωστή συνθήκη του Προυμ ή Σένγκεν III της ΕΕ. Δείχνει ότι το αστικό κράτος και οι ιμπεριαλιστικές διακρατικές ενώσεις επιδιώκουν να εκσυγχρονίσουν το κατασταλτικό τους οπλοστάσιο με νέα, όλο και πιο επικίνδυνα για τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα μέσα φακελώματος, καταγραφής και ανταλλαγής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

3. Η αλλαγή της ηγεσίας της ΕΥΠ σηματοδοτεί την περισσότερο ενεργή και άμεση ανάμειξη της υπηρεσίας αυτής στη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος που, κατά την κυβέρνηση, συνδέεται με τη λεγόμενη ''τρομοκρατία''. Με βάση όμως τους διάφορους τρομονόμους ελληνικής και ευρωενωσιακής προέλευσης, στις ''τρομοκρατικές'' ενέργειες εντάσσουν και μορφές πάλης του λαϊκού κινήματος. Πρόκειται για μια ακόμη επικίνδυνη κι αντιλαϊκή εξέλιξη, που επίσης συνδέεται με τις αντίστοιχες προσαρμογές σε επίπεδο ΕΕ, όπως η αλλαγή του χαρακτήρα και η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Ευρωπόλ.

4. Για δεύτερη φορά σε ένα μήνα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας βουλευτών που αγωνίζονται δίπλα στο λαό και εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες του λαϊκού κινήματος. Η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Μαρίνου, επειδή συμπαραστάθηκε στο δίκαιο αγώνα για την κατάργηση των διοδίων, προστίθεται σε αυτήν της Σοφίας Καλαντίδου, επίσης βουλευτή του ΚΚΕ, που είχε συμπαρασταθεί στις κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματα ΤΖΑΜΠΟ. Πρόκειται για μεθοδευμένη πολιτική δίωξη, που στοχεύει στο να ανακόψει το λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

Η ''Δημοκρατική Συσπείρωση'' καλεί τον ελληνικό λαό και το λαϊκό κίνημα να εντείνει τους αγώνες του, να δώσει το δυναμικό παρόν στην προσπάθεια της ανασύνταξης και ισχυροποίησης του οργανωμένου λαϊκού και ταξικού εργατικού κινήματος, να εντείνει παράλληλα την επαγρύπνηση και περιφρούρησή του και να ακυρώσει στην πράξη τα παλιά και νέα κατασταλτικά μέτρα θωράκισης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ