Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Ευκαιρίες απασχόλησης προσφέρει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή» (το θέμα στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΤΟ ΠΑΣΟΚ: «Η χθεσινή απόφαση της κυβερνήσεως να ανοίξει με νόμο τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα είναι ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Αποδεικνύεται έτσι ότι ακόμη και μια κυβέρνηση αδύναμη μπορεί να προσφέρει έργο, ακόμη και στις παραμονές της αποχωρήσεώς της! Το ΠαΣοΚ, που έχει συνδεθεί με τους σημαντικότερους εκσυγχρονισμούς της χώρας, θα έχει προφανώς πάλι την ευκαιρία να την οδηγήσει στο αύριο- χρειάζεται απλώς πρόγραμμα και αποφασιστικότητα!» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ: «Μεταρρύθμιση ...ιμιτασιόν. Μισό βήμα για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Προς το παρόν ανοίγουν μόνο τα σύνορα για 25 κατηγορίες υπηρεσιών» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ: «Η Πολιτεία μπορεί και πρέπει να κάνει πολλά: πρωτίστως να ετοιμάσει τις υποδομές των νοσοκομείων που σήμερα δεν είναι έτοιμα για τέτοιας έκτασης επιδημία. Να φροντίσει για την προμήθεια όχι μόνο του αναγκαίου αριθμού εμβολίων, αλλά και άλλου υγειονομικού υλικού, όπως, για παράδειγμα, αναπνευστικές μάσκες, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να νοσηλευτούν και σε απλούς θαλάμους νοσοκομείων. Να προχωρήσει σε ενημέρωση των πολιτών τόσο για τα προληπτικά μέτρα όσο και το πώς να ενεργήσουν αν προσβληθούν από τη γρίπη. Ωστε να αποφύγουν και την εκμετάλλευσή τους από διάφορους κερδοσκόπους που ήδη εμφανίστηκαν. Σε κάθε περίπτωση πολίτες και κράτος πρέπει να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα την κατάσταση. Στο κάτω κάτω για γρίπη πρόκειται» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΕΜΠΟΡΙΟ: «Σαμπουάν που προστατεύει απο τη νέα γρίπη; Φορητός "εξολοθρευτής" του ιού Η1Ν1; `Η μήπως κιτ αυτοδιάγνωσης για να γνωρίζετε αν έχετε κολλήσει; Η ευρηματικότητα των κομπογιαννιτών δεν έχει όρια» (το θέμα επίσης στα ΝΕΑ).

ΑΣΧΕΤΟ: «Το περίεργο είναι ότι ενώ όλοι διαπιστώνουν το τέλος του μεταπολιτευτικού κομματικού μας συστήματος, αδυνατούν να το υπερβούν (...) ένα μοντέλο που όχι απλώς έχει εξαντλήσει όποια δυναμική κι αν είχε αλλά αποτελεί πλέον βαρίδι για οποιαδήποτε αλλαγή. Και δεν αρκεί πλέον να το ομολογούμε, αλλά χρειάζεται να το υπερβούμε» (ο Σ. Πολυμίλης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ