Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Αστυνομική επέμβαση για να σπάσει ο πολύμηνος αγώνας

Μετά την άρνησή τους να φύγουν από την πύλη του εργοστασίου, όπου βρίσκονται εδώ και τρεις βδομάδες, η αστυνομία επιτέθηκε στους εργάτες προχωρώντας σε τέσσερις συλλήψεις, στηρίζοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία

Στην υπηρεσία της εργοδοσίας τέθηκαν οι κατασταλτικές δυνάμεις, που επιτέθηκαν χτες στους εργάτες (φωτ.)
Στην υπηρεσία της εργοδοσίας τέθηκαν οι κατασταλτικές δυνάμεις, που επιτέθηκαν χτες στους εργάτες (φωτ.)
Αστυνομική - τρομοκρατική επέμβαση, με 4 συλλήψεις (τριών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και ενός μετανάστη εργαζόμενου) σε βάρος του πολυήμερου αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» στα Γιάννενα εκδηλώθηκε χθες το πρωί στη βιομηχανική περιοχή. Στο πνεύμα της παρέμβασης Σανιδά που χαρακτηρίζει «τελεσθέν έγκλημα» τους εργατικούς αγώνες, δυνάμεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και της Αστυνομίας επιτέθηκαν κατόπιν εισαγγελικής εντολής στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τις 20 Ιούνη διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και περιφρουρώντας την κινητοποίησή τους.

Μπροστά από τις πύλες του εργοστασίου, όπου οι απλήρωτοι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα δίνουν μαζί με το ταξικό σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το ΠΑΜΕ τη μάχη για την υπεράσπιση του μόχθου και των δικαιωμάτων τους, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση έχοντας προφανώς εντολή να «ανοίξουν» το εργοστάσιο. Εδωσαν τελεσίγραφο ότι αν οι συγκεντρωμένοι δεν αποχωρήσουν μέσα σε δέκα λεπτά θα επέμβουν. Οι εργάτες ξεκαθάρισαν ότι δεν πάνε πουθενά, με αποτέλεσμα οι κατασταλτικές δυνάμεις να επέμβουν και να σύρουν στο αστυνομικό τμήμα τέσσερα άτομα.

Η νέα πρόκληση συνάντησε την οργή των εργαζομένων. Με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Παρέμβαση για το ζήτημα στην Αστυνομική Διεύθυνση έκανε αντιπροσωπεία της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, καθώς και ο βουλευτής του Κόμματος Κώστας Αλυσανδράκης. Οι εργαζόμενοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι χωρίς να τους αποδοθούν κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν περιορίστηκαν μόνο στην καταστολή της κινητοποίησης. Ανέλαβαν να παρέχουν αργά το απόγευμα και προστασία για την ομαλή και απρόσκοπτη μεταφορά των εμπορευμάτων της εργοδοσίας, η οποία, την ίδια ώρα που κρατά απλήρωτους τους εργάτες, προσέλαβε σεκιούριτι.

Αυταρχισμός και καταστολή, δηλαδή, μέσα και έξω από το εργοστάσιο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας, η οποία κρατά απλήρωτους τους εργάτες εδώ και τόσο καιρό. Μόλις την περασμένη βδομάδα, αφού είχε πληρώσει έναντι τους μισούς από τους 55 που κάνουν επίσχεση, η εργοδοσία μήνυσε τους άλλους 26 στους οποίους είχε κοινοποιήσει απολύσεις, ανασύροντας μέχρι και Βασιλικό Διάταγμα, ώστε να απαλλαγεί ακόμα και από την υποχρέωσή της να καταβάλει αποζημιώσεις.

Διαδήλωσαν χτες στα Γιάννενα

Χτες το απόγευμα, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗ» και άλλοι εργαζόμενοι διαδήλωσαν στο κέντρο των Ιωαννίνων και με πρωτοβουλία του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων έδωσαν και με αυτόν τον τρόπο αγωνιστική απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή, που πάει χέρι χέρι με την υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την αυταρχική - τρομοκρατική επέμβαση από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Το σωματείο απαιτεί να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις, να σταματήσουν οι διώξεις και μηνύσεις κατά των εργαζομένων, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, να σταματήσουν η τρομοκρατία και οι απειλές κατά των εργαζομένων. Καλεί τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των εργατών στην επιχείρηση «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες(2009-08-11 00:00:00.0)
Αρνήθηκε την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»(2009-07-23 00:00:00.0)
Νέες συλλήψεις χτες(2009-07-17 00:00:00.0)
Δυναμώνει η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους(2009-07-15 00:00:00.0)
Στο πνεύμα Σανιδά οι διώξεις(2009-03-07 00:00:00.0)
Συλλήψεις και τρομοκρατία για να σπάσει ο αγώνας(2009-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ