Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Δράση για την ενημέρωση και την οργάνωση της πάλης

Παρεμβάσεις έξω από εμπορικά καταστήματα έγιναν το περασμένο Σάββατο. Συνέχεια δίνεται σήμερα με κινητοποίηση στο Μαρούσι

Από την παρέμβαση στα «Τζάμπο» στον Αλιμο
Από την παρέμβαση στα «Τζάμπο» στον Αλιμο
Το σχέδιο δράσης του για την ενημέρωση και οργάνωση των εργαζομένων ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, σύμφωνα και με τις πρόσφατες αντεργατικές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ξεδιπλώνει το ΠΑΜΕ σε συνεργασία με μαζικούς φορείς.

Ηδη, το περασμένο Σάββατο, το ΠΑΜΕ, σε συνεργασία με σωματεία και άλλους φορείς στους τόπους δουλειάς, προχώρησε σε παρεμβάσεις έξω από εμπορικά καταστήματα, αναδεικνύοντας την ανάγκη οργάνωσης της πάλης ενάντια στα σχέδια για απελευθέρωση του ωραρίου, την κατάργηση της Κυριακής αργίας κτλ. Δεκάδες εργαζόμενοι, συνδικαλιστές κλπ. βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου ταυτόχρονα και για περίπου τρεις ώρες έξω από τα: Σούπερ μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» στην Πατησίων, «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» στην Καλλιθέα, καταστήματα «ΤΖΑΜΠΟ» στις περιοχές Αλίμου και Θηβών, σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΦΟΥΡ» στους Αμπελόκηπους και σούπερ μάρκετ «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στον Περισσό.

Οι συγκεντρωμένοι ξεδίπλωσαν τα πανό τους έξω από τα καταστήματα και μοίρασαν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στους καταναλωτές. Παράλληλα, ομάδες εργαζομένων και συνδικαλιστών πραγματοποίησαν εξορμήσεις μέσα στα καταστήματα, όπου και συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τις αντεργατικές εξελίξεις και, ταυτόχρονα, για την ανάγκη οργάνωσής τους στα σωματεία.

Εξω από το σούπερ μάρκετ «Καρφούρ» στους Αμπελόκηπους
Εξω από το σούπερ μάρκετ «Καρφούρ» στους Αμπελόκηπους
Συνέχεια δίνεται σήμερα, με συγκέντρωση στις 7.30 το απόγευμα, στον ηλεκτρικό σταθμό του Αμαρουσίου (υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο επιχειρεί την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και, ταυτόχρονα, προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων του δήμου). Αύριο, Τετάρτη, η «σκυτάλη» περνάει στην περιοχή του Ταύρου, όπου το ΠΑΜΕ μαζί με εργατικά συνδικάτα και μαζικούς φορείς της περιοχής διοργανώνουν συγκέντρωση, στις 9 μ.μ., στην πλατεία Παναγίτσας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, έχει προγραμματιστεί προσυγκέντρωση, στις 8 μ.μ., στον ηλεκτρικό σταθμό της Καλλιθέας. Το κάλεσμα στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, στηρίζει και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ